like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Magic Candy Factory print duurzame snoep in 3D

Van: op 29 november 2015

3d print snoepOp zoek naar iets zoets, maar dan creatief en kleurrijk? Ga dan naar de 'Magic Candy Factory', die 3D-geprint snoep maakt voor iedereen die van winkelen houdt. De nieuwe snoepwinkel opende op 28 augustus jl. haar deuren in Katjes Café Grün-Ohr in Berlijn, Duitsland.

Eigen kleur en vorm

Fairphone 3_Staring lady

Voor een perfecte snoepervaring kunnen klanten kiezen uit een aantal verschillende 3D-vormen en kleuren. Als de klant een ontwerp heeft gekozen –variërend van een vlinder tot een piramide - produceert de Magic Candy fabriek een vloeibare, hete snoepgel. Deze substantie heeft een unieke samenstelling en de machine kan 7 kleuren en smaken en 10 verschillende vormen produceren.

Natuurlijk

Hoewel je niet zou denken dat zo'n leuke traktatie goed voor je kan zijn, worden de kleverige mengsels toch gemaakt van plantaardige gelei en natuurlijke groenten- en fruitextracten.

Daardoor zijn de zachte snoepjes glutenvrij, zuivelvrij én veganistisch. Iedereen kan zo genieten van deze unieke snoepervaring. Een zacht fruitsnoepje kost ongeveer € 5 per stuk. Maar € 11 voor een heel woord kan ook.

Leuke leerervaring

Het ‘printen’ van de snoepjes duurt 3-10 minuten. Concurrerende apparaten hebben daarvoor al snel een uur nodig. "We hebben de machine expres in een winkel gezet, zodat iedereen van kind tot volwassene meer kan leren over 3D-printen en de ingrediënten in voedingsmiddelen”, aldus Melissa Snover, de Managing Director van moederbedrijf Katjes Fassin in Engeland. "Onze concurrenten is het nog niet gelukt, maar wij zijn maanden bezig geweest om een technologie te ontwikkelen, die snel, leerzaam en leuk is."

http://www.katjes.com/

Bekijk ook de video:

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws