geld

Social Impact Ventures heeft een nieuwe naam en heet voortaan Rubio Impact ventures. De investeerder  lanceert tegelijk haar tweede fonds met € 55 miljoen groeikapitaal. Het nieuwe fonds krijgt o.a. € 10 miljoen SEED Capital van RVO, en wederom een stevige investering van het Europese Investering Fonds waarmee het bijna € 100 miljoen impact kapitaal onder management heeft.

Temidden van de coronacrisis onderstreept deze succesvolle fundraise het belang van impact investeren en het investeerdersvertrouwen in de resultaten van Rubio. Voortbouwend op haar pioniersrol gaat Rubio de komende jaren nog meer impact gedreven ondernemers helpen versnellen: omdat de meest waardevolle ondernemingen in onze tijd oplossingen bieden voor de grootste uitdagingen in onze samenleving

groenopladen generic keuzehulp

Rendement en Impact versterken elkaar

Rubio’s eerste fonds werd opgericht in 2015 als antwoord op een dringende vraag naar groeikapitaal van sociaal ondernemers. Het eerste Fonds van € 40 miljoen heeft 15 impact investeringen gedaan en heeft haar investeringsstrategie bewezen met 2 verantwoorde exits met goede financiële en impact rendementen. Met een pijplijn vol ambitieuze ondernemingen, is het doel voor Fonds II een verdubbeling van de fondsomvang met dezelfde missie: investeren in ondernemingen die potentieel het systeem kunnen veranderen. Rubio bewijst dat impact en rendement elkaar versterken en rekent zichzelf af op ambitieuze financiële en impact doelstellingen. Rubio kondigt nu een first closing aan en streeft naar € 140 miljoen onder management bij een final closing in 2021. De flinke groei van het fonds te midden van een pandemie is een teken van het vertrouwen van investeerders: zo verruimen de grootste investeerders uit Fonds I (het Europese Investeringsfondsen verzekeraar ASR) hun belang en bleven ook veel private investeerders van het eerste uur aan boord. Daarnaast zijn in Fund II nieuwe institutionele en private investeerders ingestapt.

10 miljoen SEED Capital

Rubio Impact Ventures ontving in september de maximale SEED Capital toezegging van RVO, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Met een lening van € 10 miljoen steunt RVO Rubio’s investeringen in innovatieve, vroege fase ondernemers in Nederland.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland stimuleert investeringen technologische en creatieve start- ups middels de SEED Capital regeling. Het Ministerie leent kapitaal aan geselecteerde (venture capital) investeringsfondsen die risicodragend groeigeld investeren in innovatieve ondernemers.

Rubio Impact Ventures is opgericht door Helmer Schukken, Warner Philips, Machtelt Groothuis en Willemijn Verloop. Rubio investeert groeikapitaal van €1-8 miljoen in game changing ondernemers zoals SkinVisionVanderSat, OLIO eSamasource, kijk voor meer informatie op www.rubio.vc

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. - Hier kun je lid worden. - En hier kun je doneren.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws