like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Nieuwe app helpt duurzame producten vinden

Van: op 3 februari 2015

eerlijk winkelen appSteeds meer mensen willen door duurzamer te winkelen een bijdrage leveren aan een betere wereld. Maar ze weten niet altijd waar en hoe ze de juiste producten kunnen vinden. Met de app die stichting EerlijkWinkelen lanceert, heb je plattegronden van 40 gemeenten bij de hand met daarop ruim 1000 winkels waar je eerlijk kunt winkelen.

De app wijst je de weg naar winkels die fair trade, biologische of tweedehands producten verkopen. Op basis van je GPS-positie heb je in een mum van tijd een overzicht van de eerlijke winkels in de stad waar je je bevindt.

Zoeken op kleding of cadeaus
Het winkelaanbod is heel divers, van kleding tot speelgoed en van cosmetica tot meubels. Ook horecagelegenheden, zoals koffieshops en lunchrooms, zijn opgenomen in de app. De app heeft een filtermogelijkheid om bijvoorbeeld gericht naar winkels met kleding, cadeaus of eten & drinken te zoeken.

Winkels delen via sociale media
Via sociale media knoppen in de app kun je meteen aan je vrienden en volgers laten weten welke leuke winkel met eerlijke producten je ontdekt hebt. “Hoe meer mensen eerlijk winkelen, hoe groter het verschil dat we kunnen maken”, zegt Karen Kammeraat, voorzitter van stichting EerlijkWinkelen. “We laten zien dat je je leven niet drastisch hoeft om te gooien om iets goeds te doen voor de wereld”. De app is geschikt voor Ios en Android-besturingssystemen.

EerlijkWinkelen zet zich al jaren in om eerlijke producten vindbaar te maken voor iedereen. Ieder jaar komen er zo’n 10 steden bij. Alle informatie in de app is ook te vinden op de website www.eerlijkwinkelen.nl en via de populaire papieren routekaartjes.

Zoekactie!

De lancering van de EerlijkWinkelen app wordt ondersteund door een leuke en spannende zoekactie. Gedurende een aantal weken worden er eerlijke cadeaus verstopt in winkels die je via het @eerlijkwinkelen twitter account en natuurlijk de app kunt vinden!

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws