Het laatste nieuws
- Gruwelijk groot: de mega cruiseschepen komen er aan13 september 2025 - 10:12
- Studie linkt hittegolven direct aan vervuilende bedrijven12 september 2025 - 10:34
- Europese vis zwaar vervuild met PFAS11 september 2025 - 13:27
- Hybride auto’s stoten tot vijf keer meer uit dan beloofd11 september 2025 - 10:11
- Grote meerderheid wil dat nieuw kabinet salderingsregeling behoudt11 september 2025 - 09:52
Nu in Inzicht
- Van Hier & Nu naar een duurzaam Straks, hoe dan? 12 september 2025 - 08:23
- Plannen voor wonen en hypotheekrente aftrek, wat doen die voor klimaat, duurzaamheid en milieu?8 september 2025 - 10:54
- Duurzaamheid en klimaat in de verkiezingen van 2025, van groen tot zwart7 september 2025 - 13:39
- Door de polycrisis, naar een duurzame wereld30 augustus 2025 - 08:42
- Een duurzame toekomst maken: lessen uit acht visies19 augustus 2025 - 17:25
Nieuwe indicator helpt tegen voedselverspilling
/in Nieuws/door redactieEen innovatieve houdbaarheidsindicator geeft op de verpakking weer tot wanneer je een vers product echt kunt blijven gebruiken.
Ongezonde kalversector leidt tot extreem gebruik antibiotica
/in Nieuws/door redactieOm vleeskalveren slechts een halfjaar in leven te houden, krijgen alle dieren minimaal twee à drie kuren met antibiotica.
Tweede ‘ReThink Protein Challenge’ van start
/in Nieuws/door redactieOp 14 januari 2021 gaat de tweede editie van de WUR Student Challenge ‘ReThink Proteine’ van start. Je kan de kick-off volgen vanaf 15.00.
150.000 mensen lid van lokale voedselgemeenschappen
/in Nieuws/door redactieOp dit moment voorzien ruim 480 voedselgemeenschappen in Nederland zo’n 150.000 mensen (ruim 60.000 huishoudens) van vers voedsel.
Laboratoriumkip mag worden opgediend in Singapore
/in Nieuws/door IPSSingapore laat als eerste land ter wereld de verkoop toe van kweekvlees uit een bioreactor; de laboratoriumkip mag worden opgediend.
Teelt van zeewier kan 12 miljard mensen voeden
/in Nieuws/door IPSDe teelt van zeewier in een klein deel van de oceanen kan voldoende eiwitten leveren om 12 miljard mensen te voeden.
Plant based vleesvervangers smaken naar vlees zonder bijsmaak
/in Nieuws/door redactieMeatless Farm wil vleesloos eten niet alleen lekker, maar zelfs héérlijk te maken. Eten is immers niet alleen maar brandstof voor ons lichaam.
Suikerindustrie spant wetenschappers voor haar karretje
/in Nieuws/door redactieUit onderzoek van foodwatch blijkt dat ‘Big Sugar’ in Nederland dezelfde strategieën als ‘Big Tobacco’ gebruikt om de wetenschap te beïnvloeden.
Kweekvis duurzamer dan gedacht
/in Inzicht/door redactieDankzij plantaardig visvoer en de nieuwe ‘eFIFO’ methode, komt de ratio van de viskweek op 1:3 tot 1:4 – één kilo vis erin, drie tot vier kilo vis eruit.
Permacultuur, wat is dat nu eigenlijk?
/in Inzicht/door GastauteurPermacultuur gaat over landbouw. Het grootste probleem van de huidige landbouw is het enorme verbruik van fossiele brandstoffen als olie en aardgas. Voor elke calorie output aan voedsel die er geproduceerd wordt zijn er 10 tot 100 caloriën aan fossiele brandstof aan input nodig. Met het schaarser en daarmee duurder worden van fossiele brandstoffen is […]