Het laatste nieuws
- Britten gaan experimenteren met de atmosfeer, ondanks risico’s7 mei 2025 - 18:26
- Overshoot Day: Voetafdruk Nederland kleiner dan gedacht3 mei 2025 - 10:06
- Peilingen: NSC verdampt, Wilders’ PVV zinkt weg, brede linkse winst30 april 2025 - 08:00
- Giftige chemie, die andere bedreiging van de wereld28 april 2025 - 10:55
- Rechtbank: Gemeenten mogen fossiele reclame verbieden25 april 2025 - 11:32
Nu in Inzicht
- Groene groei is een sprookje, trap er niet in4 mei 2025 - 15:04
- De toekomst wordt beter met geld dat duurzaam werkt26 april 2025 - 08:00
- De toekomst van voedsel groeit lokaal18 april 2025 - 09:27
- Plannen smeden voor een duurzame toekomst, voor als de tijd rijp is12 april 2025 - 06:00
Kweekvis duurzamer dan gedacht
/in Inzicht/door redactieDankzij plantaardig visvoer en de nieuwe ‘eFIFO’ methode, komt de ratio van de viskweek op 1:3 tot 1:4 – één kilo vis erin, drie tot vier kilo vis eruit.
Permacultuur, wat is dat nu eigenlijk?
/in Inzicht/door GastauteurPermacultuur gaat over landbouw. Het grootste probleem van de huidige landbouw is het enorme verbruik van fossiele brandstoffen als olie en aardgas. Voor elke calorie output aan voedsel die er geproduceerd wordt zijn er 10 tot 100 caloriën aan fossiele brandstof aan input nodig. Met het schaarser en daarmee duurder worden van fossiele brandstoffen is […]
5 trends in duurzaam voedsel
/in Info/door onze correspondentIn dit artikel geven we je vijf belangrijke trends die we de afgelopen tijd hebben gezien op het gebied van duurzaam voedsel.
Pas op, er zit microplastic in je groenten en fruit
/in Nieuws/door redactieOnderzoek heeft nu aangetoond dat microplastics de wortels van gewassen kunnen binnendringen en in de plant terecht kunnen komen in de delen die we eten.
Voedingswetenschap niet gebruiken als marketing
/in Nieuws/door redactieVoedselwaakhond foodwatch lanceert een manifest tegen de uitverkoop van wetenschap door de stijgende industriebelangen in publiek-private samenwerking.
Groene boerenschool stuurt graskaas per post
/in Nieuws/door redactieWarmonderhof ziet de graskaas-actie als een manier om meer melk te kunnen verkazen en zo de boer een eerlijke prijs te bieden voor zijn melk.
Na corona veilig uit eten in Serres Séparées
/in Nieuws/door redactieSerres separees: heerlijke quarantaine diners geserveerd krijgen in een eigen corona-safe kleine kas aan de Amsterdamse waterkant van het Oosterdok.
Wat is de impact van jouw boodschappen? Doe de klimaatcheck
/in Nieuws/door redactieVarkens in Nood lanceert tijdens de Nationale Week Zonder Vlees de KlimaatCheck. Hier kunnen consumenten checken hoe klimaat(on)vriendelijk hun voeding is.
vpro tegenlicht: future food
/in Nieuws/door redactieOntbijten we in de toekomst met een shake van vitamines en proteïnen? Eten we straks een broodje met insecten of kweekvlees bij de lunch ?
Chemicaliën in voedselverpakkingen maken ons ziek
/in Inzicht/door redactie12.000 chemicaliën worden gebruikt in voedselverpakkingen en andere materialen die met voeding in contact komen. Veel zijn gevaarlijk voor de gezondheid.