Het laatste nieuws
- Inzameling e-waste groeit snel29 juni 2025 - 09:25
- Hergebruikt plastic lekt chemische stoffen in water27 juni 2025 - 10:19
- Ingrid Robeyns ontvangt Stevinpremie voor onderzoek naar ongelijkheid27 juni 2025 - 09:55
- Somo: auto-industrie niet in crisis, frustreert klimaatbeleid26 juni 2025 - 10:01
- Alles wordt schaars in Nederland, moet nieuwe keuzes maken25 juni 2025 - 09:35
Nu in Inzicht
- Hoe de agro-lobby gezonde landbouw de grond in boort23 juni 2025 - 11:10
- Het leven is te duur, maak de toekomst gratis17 juni 2025 - 10:20
- Met wie praat de politiek, met de macht of met de boeren?12 juni 2025 - 08:32
- De toekomst ligt in een levende bodem7 juni 2025 - 10:08
- Hoe de smaak van melk met cultuur verbonden is1 juni 2025 - 10:38
Horeca belangrijk bij veranderen eetpatroon gasten
/in Nieuws/door redactieRestaurantbezoekers eten tot 113 % meer groenten en tot 13 % minder vlees of vis als dit slim, aantrekkelijk en kwalitatief goed wordt aangeboden.
Coca-Cola smartwater wint het Gouden Windei 2018
/in Nieuws/door redactieCoca-Cola Smartwater is gekozen tot het meest misleidende product van 2018 en wint daarmee het Gouden Windei van foodwatch.
De stad als sleutel voor duurzaam voedsel
/in Inzicht/door Project SyndicateTwaalf Amerikaanse staten hebben wetgeving ingevoerd om gemeenten ervan te weerhouden de volksgezondheidscrisis van industrieel voedsel aan te pakken
Meer mensen eten minder vlees
/in Nieuws/door redactieEenenveertig procent van de Nederlanders geeft aan nu minder vlees te eten dan vijf jaar geleden. Vorig jaar was dat nog 37%.
Nederland spil in illegale handel gentech veevoer
/in Nieuws/door redactieEr zijn op grote schaal genetisch gemodificeerde en antibioticaresistente bacteriën in veevoer terecht gekomen via vervuilde vitamine B2 supplementen.
Kleine boeren belangrijker voor voedselproductie dan gedacht
/in Inzicht/door IPSKleine boeren, met minder dan 2 hectare, blijken een veel groter deel van de wereldwijde voedselvoorziening te voorzien dan tot nog toe werd aangenomen.
Vleesverbruik in Nederland daalt niet
/in Nieuws/door redactieGemiddeld verbruiken Nederlanders jaarlijks ruim 76 kilo vlees per persoon; bijna 50 procent meer dan het Voedingscentrum aanraadt.
Half miljoen kommen soep voor de Voedselbank
/in Nieuws/door redactieEen soepmaker bestrijdt voedselverspilling en maakt gezonde ambachtelijke soepen van geredde groenten. Ook voor de Voedselbank.
HappyHealthy over koolhydraatarm eten en duurzaamheid
/in Info/door onze correspondentEen koolhydraatarme levensstijl hoeft zeker niet te betekenen dat je veel vlees eet en daarmee jouw impact op het milieu vergroot.
Nieuwe boeren staan dichter bij de consument
/in Nieuws/door redactieVeel nieuwe boeren in Nederland kiezen voor biologische of biodynamische zelfoogsttuinen, ze verkopen oogstaandelen of hebben een boerderijwinkel aan huis.