Het laatste nieuws
- Britten gaan experimenteren met de atmosfeer, ondanks risico’s7 mei 2025 - 18:26
- Overshoot Day: Voetafdruk Nederland kleiner dan gedacht3 mei 2025 - 10:06
- Peilingen: NSC verdampt, Wilders’ PVV zinkt weg, brede linkse winst30 april 2025 - 08:00
- Giftige chemie, die andere bedreiging van de wereld28 april 2025 - 10:55
- Rechtbank: Gemeenten mogen fossiele reclame verbieden25 april 2025 - 11:32
Nu in Inzicht
- Groene groei is een sprookje, trap er niet in4 mei 2025 - 15:04
- De toekomst wordt beter met geld dat duurzaam werkt26 april 2025 - 08:00
- De toekomst van voedsel groeit lokaal18 april 2025 - 09:27
- Plannen smeden voor een duurzame toekomst, voor als de tijd rijp is12 april 2025 - 06:00
Vijf tips voor een duurzame zomervakantie zonder voedselverspilling
/in Nieuws/door redactieToo Good To Go, de app tegen voedselverspilling, deelt de beste tips om voedselverspilling te laten dalen wanneer de temperaturen stijgen.
De CO2 footprint van een BBQ en hoe je die kan verkleinen
/in Inzicht/door Mareike BrühlDuurzaam barbecueën. Laten we de cijfers er bij pakken: zou je gas of houtskool moeten gebruiken? En hoe maakt die keuze uit ten opzichte van wat je op de barbecue doet?
De 3 belangrijkste stappen voor een duurzaam voedingspatroon
/in Inzicht/door Mareike BrühlFork Ranger helpt mensen met inzichten en recepten met duurzamer eten. Daarin spelen drie stappen een extra grote rol. Die leggen we in dit artikel uit.
Steeds minder boerderijen, wat betekent dat voor ons voedsel?
/in Nieuws/door IPSTegen het einde van deze eeuw zal het aantal boerderijen in de wereld met de helft gekrompen zijn, stelt onderzoek in Nature. De overblijvende bedrijven worden steeds groter, en dat vormt risico’s voor de biodiversiteit en onze voedselsystemen.
Super zoetstof erythritol gelinkt aan risico op hart en vaatziekten
/in Nieuws/door redactieSuperzoetstof erythritol is een suikeralcohol die geen calorieën bevat, geen nasmaak heeft en veel wordt gebruikt in koolhydraatarm voedsel dat wordt aangeraden voor diabetes patienten.
Is vegetarisch eten ook biologisch of duurzaam?
/in Inzicht/door redactieDuurzamer eten is belangrijk. Maar hoe verhoudt zich dat tot biologisch, vegetarisch eten of vegan? En is het ook lekker?
Wanneer komt de kweekvleesboerderij?
/in Nieuws/door redactieEen kweekvleesboerderij produceert vlees op een duurzame manier zonder daar dieren voor te doden. Met hulp en subsidie uit Europa en steun van verschillende partners start in januari 2023 een haalbaarheidsstudie.
Superhefbomen: drie kantelpunten kunnen een doorbraak voor het klimaat vormen
/in Nieuws/door IPSDrie superhefbomen of kantelpunten kunnen een proces in gang zetten dat tot de verhoopte klimaatdoorbraak kan leiden. Dat zegt een nieuwe studie die deze week op het World Economic Forum in Davos is gepresenteerd.
Ook rijst wordt duurzamer
/in Nieuws/door redactieEen nieuwe campagne vraagt meer aandacht voor de grote impact van de rijstteelt op mens en milieu en de noodzaak voor de overstap naar duurzamere teelt. Het ‘SRP Verified’ keurmerk stimuleert consumenten een rol te spelen bij de verduurzaming van rijst.
Europa verdeeld over strengere regels voedselverspilling
/in Nieuws/door redactieEen nieuw onderzoek in de Europese lidstaten brengt in kaart welke landen strenge en wettelijk bindende doelstellingen inzake voedselverspilling promoten of blokkeren. De verspilling van voeding is een oud zeer binnen de EU.