
Het laatste nieuws
Nu in Inzicht
Stemwijzers voor de provinciale staten verkiezingen 202327 januari 2023 - 09:44
Peilingen voor de tweede kamer: coalitie krabbelt wat terug25 januari 2023 - 07:00
Bij duurzaamnieuws.nl nemen wij uw recht op privacy serieus. Wij plaatsen enkele cookies die nodig zijn om onze website optimaal te laten functioneren. Onderstaand ziet u welke verplichte en optionele toestemmingen u ons verleent om uw persoongegevens te verwerken op deze website. Als u deze toestemmingen wilt intrekken klikt u op 'Vergeet mij' onderaan deze pagina.
Privacy verklaring | Sluiten
Tweede ‘ReThink Protein Challenge’ van start
/in Nieuws/door redactieOp 14 januari 2021 gaat de tweede editie van de WUR Student Challenge ‘ReThink Proteine’ van start. Je kan de kick-off volgen vanaf 15.00.
150.000 mensen lid van lokale voedselgemeenschappen
/in Nieuws/door redactieOp dit moment voorzien ruim 480 voedselgemeenschappen in Nederland zo’n 150.000 mensen (ruim 60.000 huishoudens) van vers voedsel.
Laboratoriumkip mag worden opgediend in Singapore
/in Nieuws/door IPSSingapore laat als eerste land ter wereld de verkoop toe van kweekvlees uit een bioreactor; de laboratoriumkip mag worden opgediend.
Teelt van zeewier kan 12 miljard mensen voeden
/in Nieuws/door IPSDe teelt van zeewier in een klein deel van de oceanen kan voldoende eiwitten leveren om 12 miljard mensen te voeden.
Plant based vleesvervangers smaken naar vlees zonder bijsmaak
/in Nieuws/door redactieMeatless Farm wil vleesloos eten niet alleen lekker, maar zelfs héérlijk te maken. Eten is immers niet alleen maar brandstof voor ons lichaam.
Suikerindustrie spant wetenschappers voor haar karretje
/in Nieuws/door redactieUit onderzoek van foodwatch blijkt dat ‘Big Sugar’ in Nederland dezelfde strategieën als ‘Big Tobacco’ gebruikt om de wetenschap te beïnvloeden.
Kweekvis duurzamer dan gedacht
/in Inzicht/door redactieDankzij plantaardig visvoer en de nieuwe ‘eFIFO’ methode, komt de ratio van de viskweek op 1:3 tot 1:4 – één kilo vis erin, drie tot vier kilo vis eruit.
Permacultuur, wat is dat nu eigenlijk?
/in Inzicht/door GastauteurPermacultuur gaat over landbouw. Het grootste probleem van de huidige landbouw is het enorme verbruik van fossiele brandstoffen als olie en aardgas. Voor elke calorie output aan voedsel die er geproduceerd wordt zijn er 10 tot 100 caloriën aan fossiele brandstof aan input nodig. Met het schaarser en daarmee duurder worden van fossiele brandstoffen is […]
5 trends in duurzaam voedsel
/in Info/door onze correspondentIn dit artikel geven we je vijf belangrijke trends die we de afgelopen tijd hebben gezien op het gebied van duurzaam voedsel.
Pas op, er zit microplastic in je groenten en fruit
/in Nieuws/door redactieOnderzoek heeft nu aangetoond dat microplastics de wortels van gewassen kunnen binnendringen en in de plant terecht kunnen komen in de delen die we eten.