Het laatste nieuws
- De economie verliest de klimaatwedloop18 april 2024 - 10:12
- EU jaagt met meer subsidie voor vlees klimaatverandering aan17 april 2024 - 10:57
- Test: waterstof aan aardgas toevoegen zorgt voor veel lekkage17 april 2024 - 07:00
- Gelekt document: laat Europa het klimaat los?13 april 2024 - 09:56
- Amerikanen testen omstreden manier om zonlicht terug te kaatsen12 april 2024 - 11:32
Nu in Inzicht
- Meerdere vertical farms gingen al failliet, maar de toekomst is veelbelovend18 april 2024 - 11:24
- Peilingen en kieswijzers voor de Europese verkiezingen 202414 april 2024 - 08:00
- De PVV van Geert Wilders, een bedreiging voor democratie en rechtsstaat?26 maart 2024 - 10:59
- Vis voor kweekzalm eten we beter zelf22 maart 2024 - 09:59
- Radicaal realisme: overleeft duurzaamheid een vijandige wereld?19 maart 2024 - 21:11
Zeewier zit vol vitaminen, maar heeft een imagoprobleem
/in Inzicht/door IPSDoor het hoge gehalte aan vitaminen en mineralen is zeewier een ideale toevoeging aan plantaardige vleesvervangers, maar voor het grote publiek is het eten van zeewier vaak nog een stap te ver.
Minister Schouten LNV censureerde minder vlees-advies in klimaatcampagne
/in Nieuws/door redactieCarola Schouten verbood – in haar rol als minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) – het onderwerp vleesvermindering in de klimaatcampagne Iedereen doet wat. Dit blijkt uit overheidsdocumenten in handen van Wakker Dier.
Kunnen verticale boerderijen het voedselprobleem werkelijk oplossen?
/in Inzicht/door redactieZijn verticale boerderijen de oplossing voor het gebrek aan landbouwgrond en water om een groeiende wereldbevolking te blijven voeden? Een uitgebreide reportage met voors en tegens.
Vleesvervangers zijn wel degelijk gezonder
/in Nieuws/door IPSPlantaardige alternatieven voor vlees en zuivel zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de gezondheid. Dat blijkt uit een samenvatting van 43 verschillende wetenschappelijke studies.
Steeds meer verboden pesticiden in ons eten, in plaats van minder
/in Nieuws/door redactieDe aanwezigheid van verboden zware gifstoffen in levensmiddelen is de afgelopen tien jaar dramatisch toegenomen, in plaats van verminderd. De EU faalt volledig om de eigen regelgeving te handhaven.
Voedingssector maakt werk van mensenrechten in ketens
/in Nieuws/door redactieProfessionals over de hele wereld worden opgeleid tot lokale risicobeoordelingsexperts op het gebied van mensenrechten voor de agrofoodsector.
Ultrabewerkt voedsel verwoest onze gezondheid – en de planeet
/in Inzicht/door redactieZwaar bewerkte voeding – denk aan snoep, chips, snacks en frisdrank – levert een steeds groter aandeel van ons dieet. Dat is niet alleen schadelijk voor onze gezondheid, maar ook voor de planeet.
Ervaringen gezocht: wat zijn de problemen van duurzame voedselproducenten?
/in Nieuws/door redactieTegen welke problemen loopt de duurzame voedselbranche aan? Laat het weten aan het onderzoeksteam van Pointer.
Ook duurder en schaars voedsel door crisis Oekraïne
/in Nieuws/door redactieOplopende spanningen tussen grote wereldwijde voedselleveranciers Rusland en Oekraïne zullen de prijzen verder opdrijven en levering hinderen.
Nog steeds levensmiddelen vervuild met giftige minerale olie
/in Nieuws/door redactieVeel voedselproducten die in Europa worden verkocht, (waaronder bouillonblokjes, chocolade en broodspreads), zijn verontreinigd met gevaarlijke aromatische minerale oliën (MOAH).