Het laatste nieuws
- PBL: klimaatneutraal in 2050 kan, mits, maar24 april 2024 - 09:44
- Warmere toendra’s stoten tot 4 keer meer CO2 uit dan verwacht23 april 2024 - 16:43
- Waarom neemt kanker juist onder jonge volwassenen sterk toe?23 april 2024 - 16:34
- Steeds meer events cateren plant based23 april 2024 - 07:00
- De economie verliest de klimaatwedloop18 april 2024 - 10:12
Nu in Inzicht
- Meerdere vertical farms gingen al failliet, maar de toekomst is veelbelovend18 april 2024 - 11:24
- Peilingen en kieswijzers voor de Europese verkiezingen 202414 april 2024 - 08:00
- De PVV van Geert Wilders, een bedreiging voor democratie en rechtsstaat?26 maart 2024 - 10:59
- Vis voor kweekzalm eten we beter zelf22 maart 2024 - 09:59
- Radicaal realisme: overleeft duurzaamheid een vijandige wereld?19 maart 2024 - 21:11
Zo maak je visvoer van broeikasgas
/in Nieuws/door IPSVisvoer maken uit methaan kan goedkoper dan klassieke visvoeders, is goed voor het klimaat en er hoeven geen kleinere vissoorten of planten voor te sneuvelen.
Wie wint het Gouden Windei voor het meest misleidende product van 2021?
/in Nieuws/door redactieDe drie genomineerden voor de elfde editie van de verkiezing voor het Gouden Windei zijn bekend en er kan vanaf nu worden gestemd.
Veel rozijnen zwaar vervuild met cocktail van bestrijdingsmiddelen
/in Nieuws/door redactieOnderzoek van voedselwaakhond Foodwatch toont echter aan dat rozijnen in toenemende mate zwaar vervuild zijn met bestrijdingsmiddelen — tot wel 30 soorten gif per meting.
vpro tegenlicht: vissen naar de toekomst
/in Nieuws/door redactieVPRO Tegenlicht onderzoekt of er een toekomst mogelijk is waarin iedereen tevreden is: genieten van een lekkerbekje én van een gezonde Noordzee?
Derde Urban Greenhouse Challenge over creëren van sociale verandering
/in Nieuws/door redactieMet de Urban Greenhouse Challenge gaat Wageningen University & Research voor de derde keer op zoek naar ideeën voor lokale, stedelijke voedselproductie die steden op een duurzame manier kan voeden.
Hoe schimmels onze gezondheid waarborgen, en die soms ook bedreigen
/in Inzicht/door redactieSchimmels en andere micro-organismen staan steeds meer in de belangstelling van de wetenschap vanwege hun belangrijke rol in veel stofwisselingsprocessen. De bodem zit er vol mee, net als onze darmen. Daar kunnen ze veel goeds doen, maar ook veel schade aanrichten.
Productie van zetmeel uit CO2 kan klimaat- en voedselprobleem helpen oplossen
/in Nieuws/door redactieZetmeel uit co2 kan veel efficiënter worden gemaakt dan in de natuur, met enorme besparing op op landbouwgrond, kunstmest en pesticiden. Dat hebben Chinese onderzoekers ontdekt.
Leonardo DiCaprio investeert in veelbelovend Maastrichts kweekvlees
/in Nieuws/door redactieLeonardo DiCaprio investeert in het Maastrichtse Mosa Meat, dat duurzaam gecultiveerd kweekvlees produceert, ook als diervriendelijk alternatief voor slachtvlees.
Kleine boer heeft te weinig invloed op duurzaam voedselsysteem
/in Nieuws/door redactieOp de voedsel top zal het erover gaan hoe we er voor te zorgen dat iedereen wereldwijd toegang heeft tot goed en voldoende voedsel.
Minder vlees te gevoelig voor overheidscampagne
/in Nieuws/door redactieDoor mismanagement eindigde vleesvermindering in de overheidscampagne Iedereen doet wat in een fiasco. Dat concludeert Wakker Dier.