Het laatste nieuws
- Europa laat het afweten met groen industriebeleid26 april 2024 - 09:47
- Nieuwe samenwerking in ondernemen met circulair geld26 april 2024 - 09:18
- Hof: Toelating pesticiden door Nederland deugt niet26 april 2024 - 07:53
- PBL: klimaatneutraal in 2050 kan, mits, maar24 april 2024 - 09:44
- Warmere toendra’s stoten tot 4 keer meer CO2 uit dan verwacht23 april 2024 - 16:43
Nu in Inzicht
- Meerdere vertical farms gingen al failliet, maar de toekomst is veelbelovend18 april 2024 - 11:24
- Peilingen en kieswijzers voor de Europese verkiezingen 202414 april 2024 - 08:00
- De PVV van Geert Wilders, een bedreiging voor democratie en rechtsstaat?26 maart 2024 - 10:59
- Vis voor kweekzalm eten we beter zelf22 maart 2024 - 09:59
- Radicaal realisme: overleeft duurzaamheid een vijandige wereld?19 maart 2024 - 21:11
Laboratoriumkip mag worden opgediend in Singapore
/in Nieuws/door IPSSingapore laat als eerste land ter wereld de verkoop toe van kweekvlees uit een bioreactor; de laboratoriumkip mag worden opgediend.
Teelt van zeewier kan 12 miljard mensen voeden
/in Nieuws/door IPSDe teelt van zeewier in een klein deel van de oceanen kan voldoende eiwitten leveren om 12 miljard mensen te voeden.
Plant based vleesvervangers smaken naar vlees zonder bijsmaak
/in Nieuws/door redactieMeatless Farm wil vleesloos eten niet alleen lekker, maar zelfs héérlijk te maken. Eten is immers niet alleen maar brandstof voor ons lichaam.
Suikerindustrie spant wetenschappers voor haar karretje
/in Nieuws/door redactieUit onderzoek van foodwatch blijkt dat ‘Big Sugar’ in Nederland dezelfde strategieën als ‘Big Tobacco’ gebruikt om de wetenschap te beïnvloeden.
Kweekvis duurzamer dan gedacht
/in Inzicht/door redactieDankzij plantaardig visvoer en de nieuwe ‘eFIFO’ methode, komt de ratio van de viskweek op 1:3 tot 1:4 – één kilo vis erin, drie tot vier kilo vis eruit.
Permacultuur, wat is dat nu eigenlijk?
/in Inzicht/door GastauteurPermacultuur gaat over landbouw. Het grootste probleem van de huidige landbouw is het enorme verbruik van fossiele brandstoffen als olie en aardgas. Voor elke calorie output aan voedsel die er geproduceerd wordt zijn er 10 tot 100 caloriën aan fossiele brandstof aan input nodig. Met het schaarser en daarmee duurder worden van fossiele brandstoffen is […]
5 trends in duurzaam voedsel
/in Info/door onze correspondentIn dit artikel geven we je vijf belangrijke trends die we de afgelopen tijd hebben gezien op het gebied van duurzaam voedsel.
Pas op, er zit microplastic in je groenten en fruit
/in Nieuws/door redactieOnderzoek heeft nu aangetoond dat microplastics de wortels van gewassen kunnen binnendringen en in de plant terecht kunnen komen in de delen die we eten.
Voedingswetenschap niet gebruiken als marketing
/in Nieuws/door redactieVoedselwaakhond foodwatch lanceert een manifest tegen de uitverkoop van wetenschap door de stijgende industriebelangen in publiek-private samenwerking.
Groene boerenschool stuurt graskaas per post
/in Nieuws/door redactieWarmonderhof ziet de graskaas-actie als een manier om meer melk te kunnen verkazen en zo de boer een eerlijke prijs te bieden voor zijn melk.