like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

NS test gebruik elektrische deelscooters

Van: op 2 augustus 2020

gosharing deelscooter

NS reizigers kunnen als test deelscooters huren vanuit de ‘NS Lab’ app. Dit is een speciale app van NS waar reizigers de mogelijkheid krijgen om nieuwe initiatieven te testen. GO Sharing is daar nu aan toegevoegd. Met deze samenwerking zullen er duizenden deelscooters zichtbaar zijn voor tienduizenden reizigers. Wanneer de pilot succesvol blijkt zouden de scooters ook in de officiële NS app opgenomen kunnen worden.

De samenwerking komt niet uit de lucht vallen, beide partijen hebben namelijk als missie om mensen op een zo fijn en flexibel mogelijke manier van A naar B te brengen. “Daar waar de trein uitermate geschikt is om snel en efficiënt grote afstanden af te leggen, zien we dat er nog kansen zijn voor het eerste of laatste stuk van de reis: het van en naar het station komen. Met deze samenwerking is het de bedoeling om reizigers een zo compleet en fijn mogelijke ervaring aan te bieden.” Aldus Raymon Pouwels, mede oprichter van GO Sharing.

BES LED

GO Sharing is in meerdere gemeenten te gebruiken en is uniek in haar aanpak. De scooters worden namelijk niet alleen in grote steden aangeboden, maar ook juist in randgemeenten die minder goed bereikbaar zijn worden aangesloten. Met deze regionale aanpak is de dienst uniek en probeert het transport voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. In eerste instantie zal de pilot zich richten op de regio Rotterdam en loopt tot 31 december van dit jaar.

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws