like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Oikonomos wil economieonderwijs voor de echte wereld

Van: op 23 juli 2014

manchester universityOikonomos is een film over een groeiende beweging die streeft naar ander economieonderwijs.

De kritiek op economie als wetenschap en op economen groeit omdat ze niet in staat zijn om aan de maatschappelijke behoeften van deze tijd te voldoen. De financiele en economische crisis zijn daar het bewijs van. Daarom gaan er steeds meer stemmen op om het onderwijs in de economie veelzijdiger te maken en beter af te stemmen op de behoeften van de echte wereld.

Mensen van over de hele wereld vormen op dit moment een beweging die zich inzet om het economieonderwijs drastisch te veranderen. Je kunt meer lezen over mensen uit deze beweging op de website achter de film: "Meet the Movement".

“OIKONOMOS: transforming economics education” is een film en een onderzoekproject dat deel uitmaakt van het proefschrift van Ingrid M. Rieser voor haar promotie in Economics for Transition MA aan het Schumacher College.

Wil je in Nederland iets met dit onderwerp doen, meld je dan bij het Platform Duurzame en Solidaire Economie.

www.oikonomosthefilm.com

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Inzicht, TV

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws