like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Professor Jan Jonker wil niet meer in Duurzame 100 staan

Van: op 10 oktober 2014

Jan JonkerOp 10 oktober 2014 is het de jaarlijkse Dag van de Duurzaamheid. De Duurzame 100 - inmiddels de zesde editie - geeft een overzicht van mensen die zich volgens de jury van het dagblad Trouw het afgelopen jaar hebben ingezet om Nederland groener en duurzamer te maken. Het zijn mensen die de jury zijn opgevallen door bijvoorbeeld ondernemerschap, politieke bevlogenheid of wetenschappelijk onderzoek. De nummer één van dit jaar is Bas Eickhout, Europarlementariër voor GroenLinks. De jury noemde hem een vechter voor een beter, krachtiger en doeltreffender klimaatbeleid.

Nummer 1 van vorig jaar, Marjan Minnesma staat niet meer in de lijst; zij is dit jaar toegetreden tot de jury. Voormalig jurylid Jan Bom staat nu zelf in de Duurzame 100.

Op plek nummer vijfenveertig vinden we Jan Jonker, hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij is o.a. initiatiefnemer van crowdthinking publicaties als Duurzaam Denken Doen en Werken aan de WEconomy. Zijn werk richt zich op het met groepen mensen ontwikkelen van nieuwe business modellen en daaraan gekoppelde transactie-systemen (Hybride Bankieren).

Voor de vijfde keer op rij staat hij in deze lijst. In een afscheidscolumn, die hieronder te zien is, spreekt hij zijn dank uit voor deze nominatie, maar wil hij bovenal vanaf nu uit deze Top 100 om ruimte te geven aan nieuwe talenten op het gebied van duurzaam ondernemen.

Op 13 november 2014 organiseert hij een symposium in de Domkerk in Utrecht rond het nieuwe boek Nieuwe Business Modellen; Samen Werken aan Waardecreatie. Aanmelden voor dit congres kan hier, met 25,- korting voor lezers van Duurzaamnieuws.nl

 

 

de Trouw Duurzame 100

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws 

Reacties: (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Peter Hoezen schreef:

    Professor Jan Jonker geeft een zeer goed voorbeeld van het maatschappelijk/sociaal niveau, waar wij zo nijpend behoefte aan hebben. Ze zijn er dus wel, maar komen slechts weinig aan het daglicht. (Nitwits halen dat veel makkelijker)
    Ik dank Professor Jonker voor zijn inspirerend voorbeeld.
    Peter Hoezen.