like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Purpose People: Van Hulley als schakel tussen bank en baan

Van: op 3 november 2017

purpose people jolijn creutzberg

Van Hulley is een naaiatelier waar overhemden tot boxershorts worden gerecycled door “vrouwen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.” Wanneer je je oude overhemd opstuurt naar Van Hulley zorgen zij ervoor dat je er een boxershort voor terugkrijgt. Initiatiefneemster Jolijn Creutzberg brengt met de Groningse onderneming de afvalproductie omlaag, terwijl ze werkgelegenheid creëert voor vrouwen die anders moeilijk aan werk zouden komen. Creutzberg kwam op het idee door het versleten overhemd van haar man.  Ooit gekocht in de VS, heel veel gedragen en daarom een versleten boord. Weggooien was zonde dus besloot ze er een boxershort van te maken.

 

Jolijn Creutzberg’s Visie

Creutzberg wilde geen grootschalige onderbroekenfabriek, maar een sociale onderneming van betekenis. De naaisters van Van Hulley willen graag werken, maar hebben vaak niet de diploma’s die nodig zijn om hun ambities op de arbeidsmarkt te verwezenlijken. Door boxershorts te maken doen ze werkervaring op.  Daarnaast gaan ze anderhalve dag per week naar school om een certificaat te halen waarmee ze toegang te krijgen tot het MBO.

In het portret vertelt Jolijn Creutzberg ons over haar ambitie, hoe het is om met de vrouwen samen te werken en hen te zien groeien.

Video: Jeppe van Pruissen
Redactie, research: Kees Klomp, Ron van Es & Mandy Fit

In de serie Purpose People geven we betekenisvolle ondernemers een podium. Duurzaamnieuws.nl publiceert de serie Purpose People samen met MaatschapWij.  MaatschapWij is een inspiratieplatform om Nederland socialer en duurzamer te maken. Het zet change makers, actieve burgers, rebelse ambtenaren en betekenisvolle ondernemers in de spotlights. Laat je inspireren; deel mee, denk mee, doe mee. 

Hier lees je meer over de nieuwe economie.

 

Lees meer over: , ,

Meer artikelen uit de categorie: Inzicht

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws