like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Risico op hart en vaatziekten, loop jij dat ook?

Van: op 9 juni 2017

We weten het allemaal, dat we op onze gezondheid moeten letten. Gezond en niet te veel eten, genoeg bewegen, je leest of hoort er elke dag wel over. Om vervolgens door te gaan met je activiteiten. Want, ja dat doe ik toch en nee, dat gaat niet over mij. [advertorial]

Maar weet je dat wel zeker? Veel kenmerken van hart- en vaatziekten zijn namelijk niet of nauwelijks waarneembaar, zoals een verhoogd cholesterol of een verhoogde bloeddruk. Tevens spelen erfelijke factoren een rol, die je niet altijd kent. En is je leefstijl wel echt zo gezond als je zou willen denken?

Een hard gegeven is dat er elke dag meer dan 100 mensen aan de gevolgen van hart- en vaatziekten overlijden, zo blijkt uit cijfers van de Hartstichting. En er zijn in Nederland momenteel meer dan 1 miljoen hart- vaatpatiënten.

 

Zelf actie ondernemen

Iedereen wil gezond zijn en gezond blijven. Toch heb je dat soms niet in de hand en overkomt een aandoening  mensen zonder dat ze er iets aan kunnen veranderen. Van andere aandoeningen, waaronder hart-en vaatziekten of diabetes, kun je zelf wel degelijk het risico actief verminderen. Dat doe je heel eenvoudig door zelf de regie te nemen om gezonder te gaan leven en werken.

De meeste maatregelen zullen je niet onbekend in de oren klinken, toch kan het geen kwaad om de tips nog eens langs te gaan:

  • Beweeg voldoende. Bij voorkeur minimaal 30 minuten (aaneengesloten) per dag
  • Eet gezond. Laat vooral producten met veel suiker of zout (ook wel vaak aangeduid als 'natrium') links liggen
  • Verbeter je algehele leefstijl. Verstokte roker? Kantoorbaan? Vaker de lift dan de trap? Besef dat je het heft in eigen hand kan nemen door vandaag al te beginnen met een verbeterde leefstijl

 

Nog meer tips? Download het gratis e-book

Om je een handje op weg te helpen naar een gezonde leefwijze, die je helpt de risico’s op hart- en vaatziekten te verkleinen verkleint, heeft Prescan een gratis e-book beschikbaar gesteld. Hierin vind je 5 tips die je direct in de praktijk kunt brengen in je missie naar een gezonder leven. Het e-book kun je hier gratis downloaden.

 

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Info