• Service
  • Over ons
  • Vacatures
    • Vacatures via Greenjobs.nl
    • Vacatures via Duurzame Vacaturebank
  • Contact
  • Ledeninfo
Duurzaamnieuws
  • Home
  • Nieuws
  • Inzicht
  • Opinie
  • Klimaat
  • Voor de Toekomst
  • Economie
  • Boeken
  • Kantelpunten
  • Auteurs
    • Peter van Vliet
    • Jac Nijssen
    • Han Blok
    • Jan Torringa
    • Huib Stam
    • Gastauteurs
  • Zoek
  • Menu Menu

Voordelig investeren in energiezuinige horeca apparatuur met de Energie Investerings Aftrek

13 augustus 2018|dooronze correspondent

horeca keuken sociale ondernemingen
Met de komst van energie labels voor grootkeuken- en horeca apparatuur, is er steeds meer aandacht voor energiezuinige apparatuur. Niet zo heel gek, energiezuinige apparatuur laat de energiekosten namelijk aanzienlijk verlagen. Niet alleen interessant voor het milieu, ook voor de portemonnee. Om het investeren in energiezuinige grootkeukenapparatuur zo aantrekkelijk mogelijk te maken, is de Energie Investerings Aftrek (EIA) in het leven geroepen door de overheid. Dankzij deze regeling kunnen ondernemers flink besparen op de investerings- én energiekosten.

De Energie Investerings Aftrek: een win-win situatie

De Energie Investerings Aftrek (EIA) is een fiscale regeling voor (horeca) ondernemers die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen. Dankzij de EIA-regeling kunnen ondernemers tot wel 55% van hun investering in energiezuinige apparatuur aftrekken van de fiscale winst. Hierdoor wordt het investeren in energiezuinige apparatuur extra voordelig. Bovendien besparen ondernemers niet alleen op de investeringskosten, ook de energiekosten zullen flink dalen. Een win-win situatie dus! Daarnaast betalen ondernemers minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Investeren in energiezuinige apparatuur was nog nooit zo voordelig.

Is uw horeca apparatuur ouder dan 10 jaar? Dan is het advies van Hakvoort Professional om uw apparatuur te vervangen door energiezuiniger apparatuur. Zelfs als uw oude apparatuur nog goed werkt. Onopgemerkt kost verouderde apparatuur tot wel €500 extra op jaarbasis dankzij de hogere energiekosten. Dit komt omdat apparatuur voor de professionele keuken zich razendsnel ontwikkelt. Nieuw apparatuur is energiezuiniger door de toepassing van de nieuwste technologieën waarmee wordt bespaard op de energiekosten.

Ontwikkelingen energiezuinig apparatuur

Technische ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. Er mag dan ook verwacht worden dat horeca apparatuur nóg energiezuiniger gaat worden. Ook de overheid zal steeds strengere regels hanteren op het gebied van energiezuinigheid. Per 1 juli 2016 is een nieuwe Europese richtlijn ontwikkeld die stelt dat professionele koelasten en vriezen moeten voldoen aan de minimale eisen voor energiebesparing. Deze eisen worden in de loop van de tijd verder aangescherpt. Op dit moment is het energielabel A het meest energiezuinige label voor de horeca en grootkeuken. Naar verwachting wordt het A+++ energielabel per 1 juli 2019 in het leven geroepen.

duurzaam nieuws en duurzame informatie op mastodon
  • Link naar Facebook
  • Link naar LinkedIn
  • Link naar Mail

Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief. Meld je hier aan.

( Je kunt ons ook steunen door lid te worden of te doneren )

Nieuws

  • Stilvallen van de Amoc golfstroom IPCC klimaatverandering
    Stilvallen golfstroom dichter bij dan ooit, opnieuw bevestigd12 juni 2025 - 08:00
  • overshoot
    Wereld Overshoot Day 2025 valt op 24 juli7 juni 2025 - 10:47
  • tipping points kantelpunten klimaat
    Meerdere klimaatextremen tegelijk: “Dit wordt het nieuwe normaal”6 juni 2025 - 11:38
  • duurzaam kopen
    Duurzaamheid Nederlanders nauwelijks veranderd in twintig jaar6 juni 2025 - 10:43
  • links rechts politiek
    Peilingen: Wordt Wilders afgerekend op het ‘verraad van Nederland’?4 juni 2025 - 08:00

Inzicht

  • boerin
    Met wie praat de politiek, met de macht of met de boeren?12 juni 2025 - 08:32
  • microbioom in de bodem
    De toekomst ligt in een levende bodem7 juni 2025 - 10:08
  • precisie fermentatie is voedselrevolutie
    Hoe de smaak van melk met cultuur verbonden is1 juni 2025 - 10:38

Opinie

  • elektriciteitsnet
    Innovatieve bedrijven de dupe van netcongestie: een dubbele verliespost voor Nederland28 april 2025 - 11:26
  • hoogoven
    Gure tijden in staal vragen om slim investeren17 december 2024 - 15:42
  • bosbrand
    We hebben een nieuwe alarmfase: klimaatverhitting23 juli 2024 - 17:17

Duurzaamnieuws wordt mede mogelijk gemaakt door:

elektrischeautolease.nl - elektrische auto leasen

energie aanbiedingen
energie vergelijken

Service

  • Gratis nieuwsbrief
  • Lid worden
  • Doneren
  • Privacy policy
  • Blog
  • Mastodon

Rubrieken

  • Nieuws
  • Inzicht
  • Opinie
  • Info

Onderwerpen

  • Energie
  • Economie
  • Klimaat
  • Voeding
  • Hormoonverstoorders
  • Kantelpunten
  • Corona

Creative Commons-Licentie

CC uitsluitend van toepassing op tekst redactie. Overige content alle rechten voorbehouden aan auteurs / producenten.

Duurzaamnieuws, nieuws over duurzaamheid

is een uitgave van stichting iNSnet.

duurzaam nieuws en duurzame informatie op mastodon
duurzaam nieuws en duurzame informatie op facebook
duurzaam nieuws en duurzame informatie op twitter
duurzaam nieuws en duurzame informatie op rss
Milieuvriendelijk rijden en milieuzones: hoe staan de zaken ervoor?Zonne-energie opwekken: zo werkt het
Scroll naar bovenzijde

Cookies en privacy

Om de privacy van de gebruikers van Duurzaamnieuws.nl zo goed mogelijk te beschermen plaatsen we geen tracking cookies op de site. Meer over cookies en privacy vind je in ons privacy reglement.

Privacy verklaring
Sluiten