like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Waarom zou je stroom kopen als je het zelf kunt opwekken?

Van: op 2 juni 2019

zonnepanelen vrijopnaam

Vrijopnaam is de eerste 100% zonne-energieleverancier van Nederland. En maakt het voor iedereen mogelijk om je eigen stukje zon te claimen. Waardoor je zelf stroom opwekt, zonder dat je panelen op je dak nodig hebt. Met een Paneelopnaam, een zonnepaneel op afstand, in één van de zonneparken van Vrijopnaam. Een innovatieve oplossing voor de bewuste consument om direct en concreet bij te dragen aan de sluiting van kolencentrales én toename van duurzame energie in Nederland. Duurzaamnieuws lezers krijgen bovendien de eerste twee panelen geheel gratis! We gaan in dit artikel in gesprek met Bas Wijnen, een van de oprichters van Vrijopnaam, hij vertelt ons meer over verdienen door vergroenen! 

Waarom zijn jullie Vrijopnaam gestart?

Wij willen iedereen in staat stellen zijn eigen zonne-energie op te wekken. Ook wanneer je geen dak tot je beschikking hebt. Op een manier waarbij verdienen en vergroenen hand in hand gaan. Vrijopnaam maakt de gebruiker producent van duurzame energie. Jij kunt zelf initiatief nemen, zonder dat je van alles hoeft te regelen of meteen een groot bedrag hoeft te investeren. Onze oplossing is voor iedereen: eenvoudig, duurzaam en voordelig. Je eigen zonnepaneel op afstand, en de zonne-energie die je daarmee opwekt, halen wij van je energierekening af.

Jullie claimen dat consumenten met Vrijopnaam voordelig uit zijn. Hoe is dat mogelijk?

Omdat je bij ons zelf je energie opwekt, ontvang je zelf de winst van de opbrengst van je panelen. Op je inleg maak je een rendement van 14% en de energie die je opwekt, hoef je ook niet meer hoeft te kopen. Zo ben je ook niet meer gevoelig voor (verwachte) prijsstijgingen. Op de reststroom en eventueel gas dat wij jou leveren zetten we geen winstmarge zoals veel andere leveranciers wel doen. Op die manier verdienen zij ‘dubbel’ en hebben er baat bij om jou zoveel mogelijk stroom te verkopen. De maandelijkse vaste leveringskosten (voorheen vastrecht) zijn voldoende om ons bedrijf te runnen.

Wat zien jullie als de belangrijkste hindernis voor consumenten om over te stappen naar Vrijopnaam?

De consument gaat van stroom kopen naar stroom zelf opwekken. Consumenten kopen al jaren stroom, vroeger was er ook geen alternatief. De voordelen van zelf opwekken zijn talrijk, eigenlijk is hier geen discussie over. Alleen bracht het een hoop rompslomp met zich mee. Vanaf nu kan je ook zelf opwekken zonder gedoe en zorgen. Consumenten zullen tijd nodig hebben dit nieuwe concept goed te doorgronden. 

Wat willen jullie bereiken?

De energietransitie, van fossiel naar duurzame energiebronnen, is onafwendbaar en zeer merkbaar. Onze ambitie is hier een wezenlijke versnelling aan te geven. Wij merken dat veel mensen ook zelf een bijdrage willen leveren, maar dat het ontbreekt aan een geschikt aanbod en passende oplossingen. De beleidsplannen en abstracte doelstellingen van de overheid zijn nu wel bekend. Tijd om nu zelf het verschil te maken.

Speciale actie voor de lezers van Duurzaamnieuws; eerste 50 klanten ontvangen 2 gratis panelen! 

Vraag via deze link een offerte aan bij Vrijopnaam en ontdek met welke investering je kunt bijdragen aan een duurzamer Nederlandse én wat je bespaart op je energierekening. De eerste 50 aanmeldingen van lezers van Duurzaamnieuws ontvangen nu tijdelijk de eerste twee panelen gratis!

Meer weten over Vrijopnaam? Bezoek de website (www.vrijopnaam.nl) of neem contact op via 085 - 30 32 652

Deze bijdrage kwam tot stand met medewerking van onze partner Vrijopnaam.

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws