groene waterstof

Flamco en HSF willen dat elk huishouden in de toekomst veilig gebruik kan maken van waterstoftechnologie voor verwarming. Zij hebben daarom besloten te participeren in The Green Village in Delft. Dit platform biedt mogelijkheden om de toepassing van waterstof als duurzame energiedrager in een gecontroleerde en reële omgeving verder te onderzoeken en testen. 

Flamco en HSF zien waterstof als een veelbelovende, alternatieve energiebron voor het verwarmen van woningen. De innovatieve bedrijven, beide onderdeel van Aalberts, willen grenzen verleggen om de energietransitie mogelijk te maken. Waterstof kan de energiebehoeften van huishoudens op een duurzame manier en zonder schadelijke uitstoot invullen. Om waterstoftechnologie op een veilige en toegankelijke manier toe te passen, is verder onderzoek en ontwikkeling nodig. Stichting Green Village beschikt over een platform met praktijklocatie om duurzame innovaties in bestaande woningen te onderzoeken en testen. Naast de TU Delft participeren diverse bedrijven, overheden en onder andere netbeheerders in het platform. 

Vraag Offerte aan

The Green Village

Waterstof is als hoogwaardige energiedrager een betekenisvolle factor in de energietransitie. Tijdens korte presentaties georganiseerd door The Green Village en Tegenlicht, zetten de deskundigen scherp hun visie uiteen over de rol van waterstof in de energietransitie. Waar er eerst nog tegenstelling leek te bestaan, bewogen de meningen tijdens het debat naar elkaar toe en was men het in principe eens over de plaats van waterstof in de energietransitie. Aan de hand van verschillende stellingen werden niet alleen de technische, maar ook de economische en maatschappelijke aspecten van de toepassing van waterstof besproken. Vragen en opmerkingen uit de zaal zorgde voor een levendige avond.

Kijk de bijeenkomst integraal terug

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. - Hier kun je lid worden. - En hier kun je doneren.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws