eiwittransitie

Aanstaande dinsdag 13 april om 13.00 uur, presenteert Wageningen University & Research een gloednieuw webinar waarin experts innovatieve oplossingen introduceren om de eiwittransitie te laten slagen.

De ReThink Protein Challenge is bijna halverwege. De webinars dragen sterk bij aan de ontwikkeling van plannen en duurzame oplossingen om te voldoen aan de eiwitbehoeften van 9 miljard mensen.

Dit aanstaande webinar op 13 april wordt bijzonder. Futuristische en consumentklare producten staan ​​vaak in de schijnwerpers als het gaat om de transitie naar duurzaam eiwit. Om deze overgang te laten slagen, zijn echter alternatieve oplossingen nodig op alle niveaus van voedselproductiesystemen.

Drie oplossingen gepresenteerd door drie experts

Tijdens de webinar worden drie oplossingen gepresenteerd waarbinnen alle aspecten van duurzaamheid en circulaire economie worden meegenomen in de transitie. Dr. Hasmik Hayrapetyan zal een beoordelingsplatform met meerdere criteria introduceren voor de agrovoedingsindustrie om milieu-, gezondheids-, economische en sociale aspecten te integreren in de vroege stadia van voedselontwikkeling. Esther Hogeveen gaat in op het belang van omstandigheden na de oogst en technologie voor het eiwitgehalte van planten. Ten slotte gaat Peter Geerdink de groene landbouwstromen introduceren als nieuwe bron van plantaardige eiwitten.

Achtergronden van de experts/sprekers

Dr. Hayrapetyan is voedselmicrobioloog bij Wagenigen Food & Biobased Research (WFBR) van Wageningen University and Research.

Esther Hogeveen heeft meer dan 8 jaar werkervaring bij Philips als plantontwerper gespecialiseerd in verlichting. Momenteel is ze projectleider en onderzoeker bij de Post Harvest Technology bij Wageningen Food & Biobased Research.

Peter Geerdink is levensmiddelentechnoloog bij Wageningen University and Research, waar hij betrokken is bij procesontwikkeling en opschalingsprocessen. Zijn expertise is voornamelijk gericht op scheidingstechnologie en procesontwikkeling voor de productie van plantaardige eiwitten. Zijn belangrijkste werkterrein zijn nieuwe eiwitbronnen, biobased producten en proces-side-stream valorisatie

Schrijf je gratis in en geniet van deze dynamische Wageningen University & Research webinar! 13 april, 13.00 uur CET

Registreer hier voor het evenement.

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. - Hier kun je lid worden. - En hier kun je doneren.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws