• Service
  • Over ons
  • Leden
  • Vacatures
  • Contact
Duurzaamnieuws
  • Home
  • Nieuws
  • Kort nieuws
  • Inzicht
  • Opinie
  • Klimaat
  • Economie
  • Vakantie
  • Corona
  • Kantelpunten
  • DDWD overzicht
  • Zoek
  • Menu Menu

Webinar: De proteïnetransitie laten slagen

10 april 2021|doorredactie|invoeding

eiwittransitie

Aanstaande dinsdag 13 april om 13.00 uur, presenteert Wageningen University & Research een gloednieuw webinar waarin experts innovatieve oplossingen introduceren om de eiwittransitie te laten slagen.

De ReThink Protein Challenge is bijna halverwege. De webinars dragen sterk bij aan de ontwikkeling van plannen en duurzame oplossingen om te voldoen aan de eiwitbehoeften van 9 miljard mensen.

Dit aanstaande webinar op 13 april wordt bijzonder. Futuristische en consumentklare producten staan ​​vaak in de schijnwerpers als het gaat om de transitie naar duurzaam eiwit. Om deze overgang te laten slagen, zijn echter alternatieve oplossingen nodig op alle niveaus van voedselproductiesystemen.

Drie oplossingen gepresenteerd door drie experts

Tijdens de webinar worden drie oplossingen gepresenteerd waarbinnen alle aspecten van duurzaamheid en circulaire economie worden meegenomen in de transitie. Dr. Hasmik Hayrapetyan zal een beoordelingsplatform met meerdere criteria introduceren voor de agrovoedingsindustrie om milieu-, gezondheids-, economische en sociale aspecten te integreren in de vroege stadia van voedselontwikkeling. Esther Hogeveen gaat in op het belang van omstandigheden na de oogst en technologie voor het eiwitgehalte van planten. Ten slotte gaat Peter Geerdink de groene landbouwstromen introduceren als nieuwe bron van plantaardige eiwitten.

speedcomfort radiatorventilator

Achtergronden van de experts/sprekers

Dr. Hayrapetyan is voedselmicrobioloog bij Wagenigen Food & Biobased Research (WFBR) van Wageningen University and Research.

Esther Hogeveen heeft meer dan 8 jaar werkervaring bij Philips als plantontwerper gespecialiseerd in verlichting. Momenteel is ze projectleider en onderzoeker bij de Post Harvest Technology bij Wageningen Food & Biobased Research.

Peter Geerdink is levensmiddelentechnoloog bij Wageningen University and Research, waar hij betrokken is bij procesontwikkeling en opschalingsprocessen. Zijn expertise is voornamelijk gericht op scheidingstechnologie en procesontwikkeling voor de productie van plantaardige eiwitten. Zijn belangrijkste werkterrein zijn nieuwe eiwitbronnen, biobased producten en proces-side-stream valorisatie

Schrijf je gratis in en geniet van deze dynamische Wageningen University & Research webinar! 13 april, 13.00 uur CET

Registreer hier voor het evenement.

duurzaam nieuws en duurzame informatie op mastodon
  • Delen op Facebook
  • Delen op LinkedIn
  • Delen via e-mail
Goed dat je Duurzaamnieuws leest. Hier vind je actuele ontwikkelingen en inzichten rond duurzaamheid, klimaat en veiligheid die je niet overal al leest. Dat bieden we onafhankelijk, zonder subsidies, overheidssteun of rijke aandeelhouders, maar vooral met hulp van bijdragen van onze lezers. We willen zo lang mogelijk onze informatie gratis aanbieden en voor iedereen toegankelijk houden, omdat het zo belangrijk is dat iedereen meedoet aan de omslag naar duurzaamheid en daar goed en eerlijk over geïnformeerd is.

Dit is een belangrijke tijd, waarin we de richting van de toekomst bepalen. Krijgen we klimaatverandering onder controle? Kunnen we onze veiligheid in stand houden? Nemen we de juiste maatregelen, ook voor een eerlijker samenleving? Als je kunt, is dit een mooi moment om ons te helpen. Steun ons als lid of donateur. Dank je wel.

Hier kun je lid worden.
En hier kun je doneren.



Wil je ons liever eerst een tijdje volgen? Meld je dan hier aan voor de gratis nieuwsbrief.

Alvast bedankt - en blijf veilig en gezond!
Team Duurzaamnieuws

Nieuws

  • honingbij Meer honingbijen dan ooit hebben de winter niet overleefd1 juni 2023 - 11:14
  • flitsdroogtes in Europa Onvoorspelbare flitsdroogtes nemen ook in Europa snel toe30 mei 2023 - 18:10
  • opwarming boven 2 graden Schone lucht is slecht voor het klimaat29 mei 2023 - 10:12
  • ddwd 19 Duurzaam De Week Door 21: Over Musk, de middeleeuwen en agressief glimlachen28 mei 2023 - 10:42
  • plastic afval Recycling maakt plastic nog giftiger24 mei 2023 - 18:15

Inzicht

  • duurzaam voedingspatroon De 3 belangrijkste stappen voor een duurzaam voedingspatroon23 mei 2023 - 09:05
  • links rechts politiekPeilingen voor de Tweede Kamer: wordt Pieter Omtzigt de volgende premier?23 mei 2023 - 07:00
  • kantoorEen duurzame economie en duurzaam ondernemen begint bij bestuurders16 mei 2023 - 18:17

Opinie

  • nieuwe duurzaamheid houdt ons overeind We hebben een nieuwe duurzaamheid nodig4 januari 2023 - 17:01
  • ontmenselijking 2022 het jaar van ontmenselijking11 december 2022 - 11:00
  • Een sprong in de tijd9 november 2022 - 09:16

Duurzaamnieuws wordt mede mogelijk gemaakt door:

elektrischeautolease.nl - elektrische auto leasen

energie aanbiedingen
energie vergelijken

Service

  • Gratis nieuwsbrief
  • Lid worden
  • Doneren
  • Privacy policy
  • Blog
  • Mastodon

Rubrieken

  • Nieuws
  • Inzicht
  • Opinie
  • Info

Onderwerpen

  • Energie
  • Economie
  • Klimaat
  • Voeding
  • Hormoonverstoorders
  • Kantelpunten
  • Corona

Creative Commons-Licentie

CC uitsluitend van toepassing op tekst redactie. Overige content alle rechten voorbehouden aan auteurs / producenten.

Duurzaamnieuws, nieuws over duurzaamheid

is een uitgave van stichting iNSnet.

duurzaam nieuws en duurzame informatie op mastodon
duurzaam nieuws en duurzame informatie op facebook
duurzaam nieuws en duurzame informatie op twitter
duurzaam nieuws en duurzame informatie op rss
Woordenboek voor meer duidelijkheid over circulaire economie woordenboek circulaire economie fietsenhttps://unsplash.com/photos/ym3QFTHYUE4Fietsen is veel beter voor het klimaat dan elektrische auto
Scroll naar bovenzijde

AVG Toestemmingen

Bij duurzaamnieuws.nl nemen wij uw recht op privacy serieus. Wij plaatsen enkele cookies die nodig zijn om onze website optimaal te laten functioneren. Onderstaand ziet u welke verplichte en optionele toestemmingen u ons verleent om uw persoongegevens te verwerken op deze website. Als u deze toestemmingen wilt intrekken klikt u op 'Vergeet mij' onderaan deze pagina.

Privacy verklaring | Sluiten
Instellingen