like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
tv | 13.03.2019

Woensdag 13 maart Nieuwsuur klimaatdebat

Van: op 11 maart 2019
klimaat katowice
Op de dag dat het Planbureau voor de Leefomgeving en het Centraal Planbureau de doorrekening van het concept-klimaatakkoord presenteren, debatteren Rob Jetten (D66), Jesse Klaver (GroenLinks) en Thierry Baudet (FvD) in de Nieuwsuur-studio over het klimaatbeleid.
De fractievoorzitters van D66, GroenLinks en Forum voor Democratie gaan het debat aan over de klimaatplannen van het kabinet. Met de nieuwe berekeningen van het CPB en PBL is het tijd voor politieke keuzes. Moet de CO2-uitstoot koste wat kost gehalveerd worden? Wat mag het klimaatbeleid kosten, en wie betaalt de rekening? Met regeringspartij D66 en de oppositiepartijen GroenLinks en Forum voor Democratie horen we partijen die het klimaatdebat domineren.
Daarnaast reageert ook VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff live vanaf locatie, hij nam eerder afstand van het voorlopige klimaatakkoord. Uiteraard komen ook reacties uit het kabinet en van andere partijen op deze dag van het klimaatbeleid aan bod.
In de uitzending is er uitgebreid aandacht voor de cijfers die op 13 maart naar buiten komen. Het Planbureau voor de Leefomgeving presenteert de doorrekening van het concept-klimaatakkoord. Hieruit zal blijken hoeveel CO2-reductie de beoogde maatregelen opleveren. Het Centraal Planbureau rekent voor hoeveel de maatregelen kosten en wie de rekening betaalt.
De presentatie is in handen van Jeroen Wollaars.

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws