like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Zelf stroom opwekken was nog nooit zo eenvoudig

Van: op 23 april 2017

vrijopnaam somerenWaarom zou je stroom kopen als je het zelf kunt opwekken? Je steekt dan de winstmarge van de energieproducent in je eigen zak en je draagt direct bij aan het opwekken van zonne-energie in Nederland.

Met zonnepanelen die niet op je dak liggen, maar ergens anders in Nederland. Alle voordelen van zelf opgewekte zonne-energie zijn voor jou, maar de rompslomp niet.

Fairphone 3_Staring lady

 

Zonder winstmarge? Right

Klinkt te mooi om waar te zijn, maar zo gek is het niet. Vrijopnaam wil namelijk niet zoveel mogelijk aan jouw energieverbruik verdienen, maar wel zoveel mogelijk mensen in staat stellen om zelf zonne-energie op te wekken.

Het enige waar Vrijopnaam aan verdient zijn de vaste leveringskosten die jij maandelijks betaalt. Deze komen neer op € 6,25 per maand, inclusief BTW, per product (gas of stroom). Je betaalt deze kosten bij je huidige leverancier ook, alleen zetten zij vaak óók een winstmarge op de geleverde energie. Dubbelop wat ons betreft.

 

 

 

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws