energie vergelijken

Wanneer je een energiecontract ergens afsluit, doe je eerst onderzoek naar de beste en meest voordelige energieaanbieder. Je wilt graag onafhankelijk energieprijzen vergelijken en er eenvoudig achter komen welk energiecontract het beste bij jouw persoonlijk gebruik van energie en wensen past. Maar er zijn tegenwoordig zoveel verschillende energieaanbieders.

Waar moet je beginnen? En hoe weet je welke leverancier het beste bij je past?

Vraag Offerte aan

Let op deze zaken bij het vergelijken van energie

Bij energie vergelijken moet je kijken naar een aantal zaken. Er zijn een aantal dingen die je mee moet nemen bij het maken van een beslissing, zoals een dubbele meter, stadsverwarming of zonnepanelen. Geef bij het zoeken naar een energieaanbieder deze zaken goed aan. Deze zaken hebben namelijk een grote invloed op je uiteindelijke energierekening.

3 manieren om energieleveranciers te vergelijken

Iedereen is anders en ieder persoon heeft andere dingen die hij of zij belangrijk vindt . Andere wensen, behoeftes of verlangens. Daarom vindt iedereen andere zaken van een energiecontract belangrijk. De een vecht graag voor een duurzame wereld en de ander wil zich binden aan een energieaanbieder die zich inzet voor bepaalde zaken in de wereld. De ander vindt klantvriendelijkheid het belangrijkste en de ander wil het liefst zo min mogelijk betalen. Hierbij 3 verschillende manieren waarop je energieleveranciers kunt vergelijken:

Duurzaamheid

Vind je milieu, duurzaamheid en de toekomst van de wereld belangrijk? Kijk dan zeker verder dan alleen de prijs bij het kiezen van een energie leverancier. Je kunt de energie aanbieders met elkaar vergelijken op het gebied van duurzaamheid. Bekijk welke leverancier de meest duurzame energie oplevert en baseer daarop je keuze. Bij het vergelijken van energiecontracten op het gebied van duurzaamheid wordt er gekeken naar verschillende aspecten. Er wordt hierbij gekeken naar geproduceerde stroom, geleverde stroom en het investeringsbeleid.

Energieprijzen

Aan het einde van het jaar wil je natuurlijk het liefst een zo laag mogelijke energierekening. Je wilt nooit teveel betalen voor een energierekening. Energie is kostbaar en jouw rekening ook. Vandaar dat je energiecontracten op prijs met elkaar kunt vergelijken. Bekijk gemakkelijk een lijst gesorteerd van de hoogst tot laagst mogelijke prijs en besluit wat jij maximaal wil uitgeven per jaar aan energie. Er zijn grote verschillen tussen leveranciers en is er daarom veel keuze voor de klant.

Klantvriendelijkheid

Je kunt als laatste energieaanbieders ook vergelijken op het gebied van klantvriendelijkheid. Het is belangrijk dat er altijd iemand aanwezig is die je kan helpen met verdere vragen, opmerkingen of eventuele klachten als het gaat om je energie. Mocht er iets mis zijn, dan wil je als klant dat je altijd ergens terecht kan en dat er een goed team van klantvriendelijke klantenservice medewerkers voor je klaarstaan.

Vergelijk diverse energieleveranciers met elkaar en stap direct over

Via de Energievergelijker kun je onafhankelijk gemakkelijk diverse energiecontracten vergelijken. Daarnaast kun je ook direct overstappen. Hiermee bespaar je veel jaarlijkse kosten op je energierekening. Dagelijks kun je actueel alle beste energiedeals voor jou vergelijken. Geef aan welke zaken jij belangrijk vindt als het gaat om energie en vergelijk specifiek op een onderwerp waar jij om geeft. Stap direct over naar een betere passende energieleverancier en bespaar vele kosten.

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. - Hier kun je lid worden. - En hier kun je doneren.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws