like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Zonnepanelen kiezen: jongeren kiezen voor duurzaamheid, ouderen voor onafhankelijkheid

Van: op 2 oktober 2016

zonnepanelen van vandebronBijdragen aan de productie van duurzame energie is voor Nederlanders de belangrijkste reden om zonnepanelen te nemen, gevolgd door onafhankelijk zijn van energieleveranciers. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting HIER klimaatbureau onder 4.192 respondenten. Het feit dat zonnepanelen een slimme financiële investering zijn wordt in het onderzoek het minst vaak genoemd.

Susanne van Suylekom, projectmanager van HIER bespaart bij het HIER klimaatbureau: “Hoewel zonnepanelen wel degelijk een heel goede financiële investering zijn, de winst is vergelijkbaar met een rente van vijf procent op een spaarrekening, vinden wij het natuurlijk fantastisch om te zien dat duurzaamheid zo belangrijk is voor Nederlanders. Een groot verschil met een aantal jaren geleden. Dat biedt perspectief, zeker omdat juist jongeren zo massaal aangeven dat zij duurzaamheid het belangrijkst vinden.”

 

Jongeren en hoger opgeleiden kiezen massaal voor duurzaamheid

Bijdragen aan de productie van duurzame energie is met name onder jongeren en hoger opgeleiden heel belangrijk. Bijna de helft van de ondervraagden tot en met 34 jaar noemt duurzaamheid als belangrijkste reden om zonnepanelen te nemen, tegenover een derde van de 45-plussers. Die laatste groep vindt juist onafhankelijk zijn van energieleveranciers de belangrijkste reden om zonnepanelen aan te schaffen.

Tussen hoger en lager opgeleiden is dezelfde trend zichtbaar. Bijna de helft van de hoger opgeleiden vindt bijdragen aan de productie van duurzame energie de belangrijkste reden om zonnepanelen aan te schaffen, terwijl lager opgeleiden onafhankelijk zijn van energieleveranciers belangrijker vinden.

 

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dan kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
 

Reacties: (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ron schreef:

    Stap 1 is minder gebruiken, stap 2 is dat wat je nog gebruikt groen opwekken. We gebruiken nog veel te veel om direct zonnepanelen aan te schaffen.

  2. bennie oude lansink schreef:

    langzaamaan gaan we de goede weg op denk dat het hard gaat in de toekomst als deze trend zich doorzet.