like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Autoverhuur is een duurzame oplossing als je het goed doet

Van: op 6 maart 2019

Voor veel mensen die zoeken naar een duurzamere levensstijl, is de auto een van de redenen dat er nog steeds zo veel CO2 wordt uitgestoten. De extreme situatie waarin we zitten vraagt dan ook om extreme oplossingen. Voor wie van zijn of haar auto af wil, maar tóch regelmatig een auto nodig heeft, is een autoverhuur een uitstekende oplossing.

Uitlaatgassen van de auto dragen in grote mate bij aan de vervuiling van het klimaat. Wie wil bijdragen aan een duurzamere wereld doet er in sommige gevallen dan ook beter aan om de auto van de hand te doen.

Dat is wel even een omslag: voor de meeste mensen houdt het in dat het gemak van “even de auto pakken” verdwijnt – er moet immers een overstap moet worden gemaakt naar andere transportmiddelen. Om die overstap niet te extreem te maken maar tegelijkertijd duurzaam te blijven, is autohuur een goede oplossing – want er bestaan natuurlijk ook duurzame auto’s.

Een duurzame auto kopen kan een duur grapje zijn. Mocht het zo zijn dat het openbaar vervoer je niet kan bieden wat een auto je kan bieden (bijvoorbeeld als je ‘s avonds laat ergens heen moet of als je op vakantie wilt), huur dan gewoon een auto. Maar in plaats waar je voorheen zou kiezen voor de goedkoopste huurauto, kies in dit geval dan voor de duurzaamste auto.

Groene auto’s huren blijkt niet duurder dan ‘gewone’ auto’s. Maar zoals de naam al zegt, is het wel een duurzamere manier en heb je alsnog (voor even) de auto tot je beschikking die je nodig hebt. Een belangrijke notie daarbij is dat, waar in Nederland groene auto’s al op grote schaal gebruikt worden, dat in het buitenland nog niet altijd gebruikt worden. Let daar dus goed op als je bijvoorbeeld naar Frankrijk of België gaat!

Meer artikelen uit de categorie: Info