like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

# BYD met volledig elektrische taxi op Ecomobiel 2014

Van: op 7 oktober 2014

elektrische taxi van BYDDe snel groeiende autofabrikant BYD toont de BYD e6, zijn marktleidende, volledig elektrische taxi op de Rotterdamse tentoonstelling Ecomobiel 2014.

BYD mag zich zonder twijfel de toonaangevende fabrikant van volledig elektrische voertuigen noemen. Het bedrijf heeft inmiddels honderden e6 taxi’s geleverd, die dagelijks wereldwijd vele kilometers afleggen. Op Ecomobiel 2014, de belangrijkste beurs van duurzame mobiliteit in Nederland, toont BYD een e6 op zijn stand en heeft het merk twee modellen beschikbaar voor proefritten.

Een aantal e6 taxi's wordt al meer dan twee jaar ingezet door de Rotterdamse Taxi Centrale, terwijl een vloot van 20 elektrische BYD taxi’s sinds begin 2014 rijdt in Londen. Daarnaast zullen de komende maanden maar liefst 33 exemplaren in Brussel worden ingezet.

De populariteit van de e6 als taxi is groot. In Shenzhen, thuisbasis van BYD, doen al honderden BYD’s e6 taxi dienst en ook Hong Kong heeft de beschikking over een vloot van maar liefst 45 elektrische taxi’s van BYD.

De BYD e6 is een ruime, vijfpersoons cross-over, aangedreven door ijzer-fosfaat (of Fe) batterijen van BYD. Kenmerkend zijn de lange levensduur van de batterij en het ongekend hoge veiligheidsniveau. Met door BYD ontwikkelde apparatuur duurt het slechts twee uur om de e6 volledig op te laden. De e6 heeft een indrukwekkende actieradius tot 300 km. De bestuurder en passagiers beschikken over een ruim interieur, een comfortabel onderstel en rijden bovendien geheel uitstoot-vrij.

Voor klanten die voor een volledig elektrisch voertuig kiezen, is de beschikbaarheid van oplaadmogelijkheden van cruciaal belang. Met de introductie van BYD’s volledig elektrische taxivloot biedt het bedrijf ook geavanceerde snellaadmogelijkheden om klanten optimaal te ondersteunen.

Volledig elektrische voertuigen vormen een steeds belangrijke trend in de wereld, vooral in dichtbevolkte steden waar het noodzakelijk is om het openbaar vervoer schoner te maken. De lancering van de e6-taxi onderstreept BYD’s toewijding om zijn ‘Drie groene dromen-strategie in nieuwe energie’ uit te rollen. Onderdelen van dit plan zijn het relevant maken van opwekking van zonne-energie, milieuvriendelijke energieopslag en op verantwoorde wijze gebruik maken van groene energie in elektrische voertuigen. En de BYD e6 is bovendien een belangrijke schakel in BYD’s visie ‘Zero-emission-Eco-System’. Met het aanbieden van uitstootvrij transport helpt BYD een steeds eco-bewuster publiek dichter bij hun doel van verduurzaming te komen.

Naast de lancering van volledig elektrische taxi's is BYD bezig met de introductie van een breed scala aan elektrische bussen. In een groot aantal belangrijke wereldsteden -meer dan 25 in Europa- is al uitvoerig getest met ebussen van BYD.

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Overige

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!