• Service
  • Over ons
  • Vacatures
    • Vacatures via Greenjobs.nl
    • Vacatures via Duurzame Vacaturebank
  • Contact
  • Ledeninfo
Duurzaamnieuws
  • Home
  • Nieuws
  • Inzicht
  • Opinie
  • Klimaat
  • Voor de Toekomst
  • Economie
  • Boeken
  • Kantelpunten
  • Auteurs
    • Peter van Vliet
    • Jac Nijssen
    • Han Blok
    • Jan Torringa
    • Huib Stam
    • Gastauteurs
  • Zoek
  • Menu Menu

De nieuwste groente komt uit zee

12 oktober 2015|doorredactie|invoeding

zeewierHet is lekker, voedzaam en goed voor het milieu. Zeewier is de nieuwste groente uit zee. Hiermee staan we aan het begin van een trend, want zilte groenten worden heel populair. Dat betoogt het zeewier(kook)boek Groente uit zee dat deze week verschijnt. Lisette Kreischer, medeoprichter van The Dutch Weed Burger, Marcel Schuttelaar en Koen van Swam van Stichting Noordzeeboerderij, sloegen voor dit unieke boek de handen ineen. Op vrijdag 16 oktober vindt de officiële lancering plaats met de uitreiking van de eerste exemplaren aan vertegenwoordigers van de Nederlandse Agrofoodsector, CBL, LTO Nederland en GroentenFruit Huis.

Wat is het? Waar koop je het? En hoe maak je het klaar? In Groente uit zee lees je alles over zeewier. En je kunt zelf aan de slag met 50 heerlijke plantaardige recepten.

Stichting Noordzeeboerderij, die zelf een proefboerderij op de Noordzee heeft voor zeewierteelt, beschrijft de wondere wereld van zeewier; de groei, de soorten en de samenstelling. Op uiterst toegankelijke wijze wordt de oorsprong en de achtergrond van zeewier voor een breed publiek inzichtelijk gemaakt. De lezer komt te weten dat zeewier en algen een belangrijke bron van zuurstof zijn voor onze atmosfeer. En dat er onderwater ook bossen bestaan, kelpwouden genaamd. Zeewier is gezond, maar je kunt er ook te veel van eten. De auteurs hebben zo goed mogelijk geprobeerd een onderscheid te maken tussen zin en onzin over zeewier. Met schitterende fotografie en interviews met de ambassadeurs van zeewier.

De 50 plantaardige recepten prikkelen de zintuigen. Met wakame, dulse, Iers mos, zeekraal en lamsoor die de revue passeren. Ook Hollandse exoten zoals strandbiet en ijskruid verschijnen op de receptenlijst. De recepten van Groente uit zee zijn nieuw, spannend en een echte beleving. Lisette Kreischer laat smaakvol zien hoe zilte groenten onderdeel gaan worden van ons dagelijkse menu, van algensmoothie tot feestelijke zeewierchococoladetaart.

Groente uit zeeGroente uit zee is uitgegeven in samenwerking met Kosmos Uitgevers. Eerder hebben zij ook Plant Power van Lisette Kreischer uitgebracht. Groente uit zee is te koop bij de boekenwinkel bij u om de hoek en te bestellen online. De prijs van het boek is €24,99. Met de aankoop van het boek steunt u Stichting Noordzeeboerderij.

Stichting Noordzeeboerderij werkt aan duurzame zeewierteelt op zee. Zeewier is een veelzijdig en voedzaam ‘gewas’. Het kan geteeld worden zonder gebruik van land, zoet water of meststoffen. In de toekomst ziet de stichting mogelijkheden om boven de Waddeneilanden en voor de Noord- en Zuid-Hollandse kust zeeboerderijen te ontwikkelen met geïntegreerde bedrijvigheid met zeewierteelt, visserij, schelpdierenkweek, natuurbeheer en zelfs energieproductie, liefst natuurlijk bij windmolenparken. Hiervoor heeft de stichting het Zeewierplatform opgezet. Samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden worden stappen gezet om de zeewierteeltketen in Nederland tot bloei te laten komen. Het initiatief is ontwikkeld onder de paraplu van het Haagse adviesbureau Schuttelaar & Partners.

duurzaam nieuws en duurzame informatie op mastodon
  • Link naar Facebook
  • Link naar LinkedIn
  • Link naar Mail

Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief. Meld je hier aan.

( Je kunt ons ook steunen door lid te worden of te doneren )

Nieuws

  • egels
    Help de egel, maak je tuin egelvriendelijk14 juli 2025 - 10:08
  • patent watermeloen
    Europees Octrooibureau kent patent toe op watermeloen, tegen de wet in12 juli 2025 - 09:23
  • boeren met de natuur
    Minder fossiel en meer natuur: help de boer naar boerenlandbouw11 juli 2025 - 09:18
  • smeltende gletsjers
    Wat opwarming met ons en met de planeet doet: Frontiers rapport10 juli 2025 - 09:21
  • De toekomst voor duurzaamheid en klimaat
    Eredoctoraat Open Universiteit voor klimaatexpert Tim van Hattum8 juli 2025 - 10:26

Inzicht

  • big agro
    Hoe de agro-lobby gezonde landbouw de grond in boort23 juni 2025 - 11:10
  • duur
    Het leven is te duur, maak de toekomst gratis17 juni 2025 - 10:20
  • boerin
    Met wie praat de politiek, met de macht of met de boeren?12 juni 2025 - 08:32

Opinie

  • elektriciteitsnet
    Innovatieve bedrijven de dupe van netcongestie: een dubbele verliespost voor Nederland28 april 2025 - 11:26
  • hoogoven
    Gure tijden in staal vragen om slim investeren17 december 2024 - 15:42
  • bosbrand
    We hebben een nieuwe alarmfase: klimaatverhitting23 juli 2024 - 17:17

Duurzaamnieuws wordt mede mogelijk gemaakt door:

elektrischeautolease.nl - elektrische auto leasen


Service

  • Gratis nieuwsbrief
  • Lid worden
  • Doneren
  • Privacy policy
  • Blog
  • Mastodon

Rubrieken

  • Nieuws
  • Inzicht
  • Opinie
  • Info

Onderwerpen

  • Energie
  • Economie
  • Klimaat
  • Voeding
  • Hormoonverstoorders
  • Kantelpunten
  • Corona

Creative Commons-Licentie

CC uitsluitend van toepassing op tekst redactie. Overige content alle rechten voorbehouden aan auteurs / producenten.

Duurzaamnieuws, nieuws over duurzaamheid

is een uitgave van stichting iNSnet.

duurzaam nieuws en duurzame informatie op mastodon
duurzaam nieuws en duurzame informatie op facebook
duurzaam nieuws en duurzame informatie op twitter
duurzaam nieuws en duurzame informatie op rss
SER Energieakkoord onder drukNieuw zwembad in Almere is driedubbel duurzaam
Scroll naar bovenzijde

Cookies en privacy

Om de privacy van de gebruikers van Duurzaamnieuws.nl zo goed mogelijk te beschermen plaatsen we geen tracking cookies op de site. Meer over cookies en privacy vind je in ons privacy reglement.

Privacy verklaring
Sluiten