like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Duurzaam de weg op

Van: op 13 juni 2017

Op verschillende manieren kun je een bijdragen leveren aan een duurzamere wereld. Besparen op energie, afval of bijvoorbeeld uitlaatgassen. Dit laatste is een grote vervuiler en belangrijk om te reduceren. Duurzaam de weg op kun je op verschillende manieren. Wij duiken er vandaag even in.

 

Te voet

Een simpele manier van vervoeren, zonder co2-uitstoot is te voet. Het komt waarschijnlijk niet direct in je op om ergens te voet naar toe te gaan. Als de afstand die je af moet leggen langer is dan een kilometer pakken we al snel de fiets of de auto, en dat is helemaal niet nodig. Als je de tijd ervoor hebt, is het juist heerlijk om af en toe te wandelen. Bijvoorbeeld naar de supermarkt, naar een vriendin of naar je werk als de afstand het toelaat. In een half uur loop je al zo’n 2,5 kilometer. Heerlijk om de dag te beginnen met een frisse wandeling, of juist na een lange werkdag even je hoofd leeg te maken.

 

De (elektrische) fiets

Als de af te leggen afstand wat te lang is om te lopen, is de fiets een goede keuze. Gemiddeld leg je 15 tot 20 kilometer in een uur af, je kunt dus in een korte tijd een eind komen. En als je nog wat verder moet, is de e-fiets ideaal. Door de elektrische ondersteuning fiets je een langere afstand in een kortere tijd. Ideaal om naar het werk te fietsen, de kinderen naar school te brengen of nog even snel boodschappen te doen. Je hoeft niet meer aan te schuiven in de files en vermijdt drukke parkeerplaatsen en hoge benzine- en parkeerkosten.

 

Elektrische auto

Maar als het regent, of je moet echt een grote afstand afleggen, is zelfs de fiets niet aantrekkelijk. Daarvoor hebben we de elektrische auto. Als we het over de elektrische auto hebben wordt veelal gesproken over twee modellen; de hybride auto, deze rijdt deels elektrisch en deels op brandstof en de volledig elektrische auto. Wij verkiezen natuurlijk de laatste. De volledig elektrische auto  wordt steeds populairder. Steeds meer automerken produceren ook elektrische auto’s, wat de komende jaren alleen nog maar toe zal nemen. De auto rijdt op elektriciteit en niet op brandstof, wat betekend dat hij geen schadelijke stoffen uitstoot.

Er zijn verschillende manieren om duurzaam de weg op te gaan. Kies de manier die bij jou past en bij de afstand die je af moet leggen. En zo werken we samen aan een duurzamere wereld.

Meer artikelen uit de categorie: Info