like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

E.ON ontwikkelt zonnepanelenveld langs A28 bij Tynaarlo

Van: op 23 januari 2015

364Energiebedrijf E.ON realiseert op korte termijn binnen de gemeente Tynaarlo een zonnepanelenveld. Hier heeft het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo toestemming voor gegeven. Er wordt binnenkort gestart met de verkoop van de ongeveer 180 zonnepanelen waarbij alle aangrenzende postcodes in aanmerking komen. Een uitkomst voor mensen die geen mogelijkheid hebben om zelf zonnepanelen op hun huis te leggen.

Het zonnepanelenveld wordt langs de A28 in de gemeente Tynaarlo gerealiseerd. De grond hiervoor wordt door de gemeente aan E.ON verpacht. Het energiebedrijf richt een coöperatie op waarvan inwoners met aangrenzende postcodes, lid kunnen worden. Dit zijn ongeveer 6.000 huishoudens die hierdoor de kans krijgen om te kunnen investeren in één of meerdere zonnepanelen en daarmee duurzame energie. De wethouder op het gebied van Duurzaamheid van de gemeente Tynaarlo, Theun Wijbenga is enthousiast over het plan: “Het is fantastisch dat E.ON onze inwoners deze kans biedt. We geven ze daarom dan ook graag de ruimte voor dit initiatief”.

Ook E.ON is blij met de kans die hen, door de samenwerking met de Gemeente Tynaarlo aan te gaan, wordt geboden.” Door gezamenlijk op te trekken met de gemeente maken we het mogelijk voor nabijwonende inwoners die niet in de mogelijkheid zijn om zonnepanelen op hun dak te leggen, dit alsnog te doen. Zo geven we iedereen de kans om duurzame energie op te wekken.” Aldus Roel Meijerink, Sales Director van E.ON Benelux.

Uitbreiding zonnepanelenveld

Wanneer het project succesvol blijkt en er voldoende mensen meedoen in de eerste helft van dit jaar, wil E.ON het zonnepanelenveld graag verder uitbreiden. Daarvoor hebben het College van burgemeester en wethouders en E.ON een zuidelijker gelegen perceel op het oog waar maar liefst 4.400 panelen geplaatst kunnen worden. De gemeenteraad wordt op 12 februari gevraagd of ze hieraan mee wil werken.

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Drenthe, Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws
 

Comments (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. kom op mensen, niet zo negatief, het is toch geweldig dat meer en meer mensen en/of bedrijven zonne-electriciteit gaan benutten.
  we moeten als milieufreaks niet paranoide worden.

  verder helemaal eens met de stelling: hoe zuiniger hoe beter en hoe dichterbij ook idem

  maarten van lelyveld

 2. tkemmere schreef:

  Bij het lezen van de titel alleen al, gingen mijn nekharen overeind. Het artikel en de reacties bevestigden mijn voorgevoel.

  Ik hoop dat het tweede stuk land voor de neus van eon weggekaapt wordt door een corporatie zonder winstoogmerk en met groen in het hart.

 3. Duurzame Fred schreef:

  Het is een sluwe en slimme marketingstrategie van Eon.
  Dat zegt wel iets over de mentaliteit van dit bedrijf.
  Dat zelfs een burgemeester daar in trapt. Het zegt wel iets over het nivo van deze burgemeester en de raadsleden.
  Waarom mogen de inwoners het grond dan niet van de gemeente pachten? Bewoners kunnen veel meer bereiken dan zo’n smerig bedrijf dat door de Energiewende is gevlucht uit Duitsland.

 4. Tjara schreef:

  Alsjeblieft laat je niet te pakken nemen. Een nieuwe actie van EON om meer consumenten aan zich te binden.EON staat ook in de ‘randabrand’ met een E, wat zoveel betekent als ‘nog even de hand op de knip houden”. Deze energiereus doet er alles aan om positief in het nieuws te komen. Ben het volledig met Dirk Hofman eens: zorg voor zo min mogelijk tussenpersonen (die ook weer aan je willen verdienen) er is vast wel ergens een plekje bij jezelf, er staan geen flats in Tynaarloo toch?, bedrijf, boer in de buurt…
  en goed isoleren,zuinig zijn met energie, van je huis is toch nog altijd het snelst weer terugverdiend en verhoogt ook nog eens de waarde van je huis…

  Lees ook onderstaande maar eens.
  http://fd.nl/Print/krant/Pagina/Opinie___dialoog/1085318/energiewende-van-eon-is-spaak-in-wiel-van-duurzame-energie

 5. E.ON is een voorbeeld voor andere energiemaatschappijen in NL. Ze hebben jaren geleden hun transmissienetwerk in Duitsland verkocht aan TenneT. Enige tijd geleden hebben ze het bedrijf gesplitst in een fossiele en een groene tak. Wanneer overheden blijven weigeren om te handelen naar hun eigen wetgeving dan gaat E.ON het fossiele deel als Bad Bank behandelen. En dan worden overheden zelf weer verantwoordelijk gemaakt voor het fossiele deel van de energievoorziening.

 6. Dirk Hofman schreef:

  En weer hebben de energiemaatschappijen een middel ontdekt om toch tussenpersoon te zijn zodat ze weer geld er tussenuit kunnen krijgen zodat de consument weer extra moet betalen. Mensen trap hier niet in !!
  Ga zelf zonnepanelen installeren. Zet ze desnoods op de noordzijde van je dak, of in je tuintje,maar laat niet die energiemaatschappijen weer extra geld verdienen. Want denk nou zelf, hun verdienen hier het meeste aan !!!