• Service
  • Over ons
  • Vacatures
    • Vacatures via Greenjobs.nl
    • Vacatures via Duurzame Vacaturebank
  • Contact
  • Ledeninfo
Duurzaamnieuws
  • Home
  • Nieuws
  • Inzicht
  • Opinie
  • Klimaat
  • Voor de Toekomst
  • Economie
  • Boeken
  • Kantelpunten
  • Auteurs
    • Peter van Vliet
    • Jac Nijssen
    • Han Blok
    • Jan Torringa
    • Huib Stam
    • Gastauteurs
  • Zoek
  • Menu Menu

Eerste team-selectie ReThink Protein Challenge’2

28 februari 2021|doorredactie|invoeding

rethink protein

Woensdag 3 maart worden de 30 teams bekendgemaakt die hun plannen om 9 miljard mensen van alternatieve eiwitten te voorzien, mogen uitwerken. Deze teams zijn de semifinalisten in de ReThink Protein Challenge2, uitgeschreven door de WUR.

Dit online event wordt gepresenteerd door Pierre Verbakel. Als gast in de studio ontvangt Pierre Senior Scientist Protein Technology at WUR, Laurice Pouvreau. Het programma bestaat uit presentaties, gesprekken en reflectie op de ingestuurde ideeën.

Protein Shift Series met Unilever en DSM

Apart onderdeel van het programma is de Proteine Shift Series. In dit onderdeel komen experts uit het bedrijfsleven aan het woord. Er wordt dieper ingegaan op de materie rond de eiwittransitie en de benodigde innovaties om tot de transitie te komen.

Pierre Verbakel en Laurice Pouvreau zoomen tijdens dit onderdeel in op de trends en uitdagingen binnen de eiwittransitie. Waar is de voedselindustrie naar op zoek? Welke alternatieven voor dierlijke proteïne worden verkend? Hoe ziet ons bord eten er volgend de industrie in de toekomst uit? Uitdagingen en afwegingen die van grote invloed zijn op de eiwittransitie.

Wat is de visie van grote partijen als Unilever en DSM wanneer het gaat om de eerdergenoemde uitdagingen rond eiwittransitie en hoe verhoudt zich dit tot de plannen en ideeën van de studenten? Unilever R&D Director Alejandro Amezquita en DSM Project Director Wim Hilbrands gaan in op deze vragen.

ReThink Protein Challenge’2

In de ReThink Protein Challenge worden studenten van over de hele wereld uitgedaagd om een ​​zakelijk idee of prototype te bedenken dat helpt om 9 miljard mensen van voldoende eiwitten te voorzien op een manier die gezond, betaalbaar en duurzaam is voor onze planeet.

Studententeams moeten een bedrijfsidee of prototype indienen dat een innovatieve benadering biedt om aan de menselijke eiwitbehoeften te voldoen, gerelateerd aan een of meer van de volgende thema’s:

  • Nieuwe eiwitbronnen;
  • Nieuw eiwitrijk voedsel;
  • Verwerkingsefficiëntie (incl. conversie);
  • Diensten of (sociale) interventies die de eiwitrevolutie versnellen.

 

De ‘Top 30 Announcement’ is 3 maart vanaf 15.00 uur te zien via;

https://event.webinarjam.com/register/96/voxnpf16

De challenge is dagelijks te volgen via;

www.rethinkprotein.nl

Linkedin https://www.linkedin.com/company/wur-student-challenges/

Instagram https://www.instagram.com/wurstudentchallenges/ tag @wurstudentchallenges

Facebook https://www.facebook.com/wurstudentchallenges  tag @wurstudentchallenges

Twitter https://twitter.com/WURchallenges tag @WURchallenges

duurzaam nieuws en duurzame informatie op mastodon
  • Link naar Facebook
  • Link naar LinkedIn
  • Link naar Mail

Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief. Meld je hier aan.

( Je kunt ons ook steunen door lid te worden of te doneren )

Nieuws

  • Stilvallen van de Amoc golfstroom IPCC klimaatverandering
    Stilvallen golfstroom dichter bij dan ooit, opnieuw bevestigd12 juni 2025 - 08:00
  • overshoot
    Wereld Overshoot Day 2025 valt op 24 juli7 juni 2025 - 10:47
  • tipping points kantelpunten klimaat
    Meerdere klimaatextremen tegelijk: “Dit wordt het nieuwe normaal”6 juni 2025 - 11:38
  • duurzaam kopen
    Duurzaamheid Nederlanders nauwelijks veranderd in twintig jaar6 juni 2025 - 10:43
  • links rechts politiek
    Peilingen: Wordt Wilders afgerekend op het ‘verraad van Nederland’?4 juni 2025 - 08:00

Inzicht

  • boerin
    Met wie praat de politiek, met de macht of met de boeren?12 juni 2025 - 08:32
  • microbioom in de bodem
    De toekomst ligt in een levende bodem7 juni 2025 - 10:08
  • precisie fermentatie is voedselrevolutie
    Hoe de smaak van melk met cultuur verbonden is1 juni 2025 - 10:38

Opinie

  • elektriciteitsnet
    Innovatieve bedrijven de dupe van netcongestie: een dubbele verliespost voor Nederland28 april 2025 - 11:26
  • hoogoven
    Gure tijden in staal vragen om slim investeren17 december 2024 - 15:42
  • bosbrand
    We hebben een nieuwe alarmfase: klimaatverhitting23 juli 2024 - 17:17

Duurzaamnieuws wordt mede mogelijk gemaakt door:

elektrischeautolease.nl - elektrische auto leasen

energie aanbiedingen
energie vergelijken

Service

  • Gratis nieuwsbrief
  • Lid worden
  • Doneren
  • Privacy policy
  • Blog
  • Mastodon

Rubrieken

  • Nieuws
  • Inzicht
  • Opinie
  • Info

Onderwerpen

  • Energie
  • Economie
  • Klimaat
  • Voeding
  • Hormoonverstoorders
  • Kantelpunten
  • Corona

Creative Commons-Licentie

CC uitsluitend van toepassing op tekst redactie. Overige content alle rechten voorbehouden aan auteurs / producenten.

Duurzaamnieuws, nieuws over duurzaamheid

is een uitgave van stichting iNSnet.

duurzaam nieuws en duurzame informatie op mastodon
duurzaam nieuws en duurzame informatie op facebook
duurzaam nieuws en duurzame informatie op twitter
duurzaam nieuws en duurzame informatie op rss
Energiejaar 2021, naar decentrale opslag en waterstof?Nationale klimaatplannen falen om klimaatverandering te stoppen
Scroll naar bovenzijde

Cookies en privacy

Om de privacy van de gebruikers van Duurzaamnieuws.nl zo goed mogelijk te beschermen plaatsen we geen tracking cookies op de site. Meer over cookies en privacy vind je in ons privacy reglement.

Privacy verklaring
Sluiten