like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Lelystad jaagt vliegverkeer aan met elektrische bussen

Van: op 4 maart 2019

lelystad airport express

In de provincie Flevoland worden toekomstige vliegtoeristen met elektrische bussen naar het vliegveld gebracht. Dat zou een bijdrage moeten zijn aan duurzaamheid, laat de provincie in een ronkend persbericht weten. De startdatum doet een 1-aprilgrap vermoeden. 

We citeren het persbericht:

Lelystad heeft aan vervoerder Arriva de opdracht gegund om de komende jaren de busverbinding tussen station Lelystad Centrum en Lelystad Airport te verzorgen. Het gaat om een rechtstreekse verbinding tussen het station en de nieuwe terminal van de luchthaven. Deze busverbinding zal worden uitgevoerd door volledig elektrische bussen.

Duurzaam vervoer

Gedeputeerde Fackeldey: “Als provincie vinden we het belangrijk dat onze inwoners, maar ook de gasten die straks naar de luchthaven willen, een goede OV-verbinding tussen station Lelystad en Lelystad Airport hebben. En dat dit op een duurzame wijze gerealiseerd kan worden door Arriva, is voor ons een absoluut pluspunt.”

Wethouder Ed Rentenaar: “De gemeente Lelystad onderkent het belang van Lelystad Airport als nationale luchthaven. Voor de toekomstige reizigers moet deze goed bereikbaar zijn; vooral ook met het openbaar vervoer als bijdrage aan een zo duurzaam mogelijke samenleving. De gemeente Lelystad staat aan de lat daarvoor de nodige randvoorwaarden te scheppen. Dat doen we samen met partijen als de provincie, de luchthaven en in dit geval de betrokken busmaatschappij. De Airport Express brengt straks de reiziger in 12 minuten van Lelystad Centrum naar de luchthaven en vice versa. Om een goede doorstroming van zowel de bus als van het overige verkeer te waarborgen, gaan we nog de nodige maatregelen treffen, zoals een vrije busbaan door het centrum en een nieuwe halte vlakbij uitgang NS-station. Onze gezamenlijke planning houdt rekening met de start van de Airport Express per 1 april. Wij zorgen ervoor dat we dan klaar zijn.”

Anne Hettinga, voorzitter Raad van Bestuur Arriva: “Ik ben heel blij dat Arriva de Airport Express aan haar orderportefeuille mag toevoegen. Het is een mooie opdracht om reizigers op een duurzame manier van het station naar Lelystad Airport te brengen. Dat doen we onder andere door de exploitatie te starten met twee elektrische 18-meterbussen. En door mee te groeien met de ontwikkeling van Lelystad Airport. Zo sluit de frequentie van de bussen aan bij de treinen en de vertrektijden op de luchthaven. De Airportshuttle fungeert daarmee als belangrijke schakel tussen de trein en de luchthaven én als belangrijke impuls voor de luchthaven”.

Hanne Buis directeur Lelystad Airport: “De ontwikkeling van de Airport Express is van groot belang voor de bereikbaarheid van de luchthaven. De verbinding die volledig door elektrische bussen wordt uitgevoerd, draagt bij aan de duurzame ontwikkeling van de luchthaven.”

Ja ja.

 

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws