like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Fruit voor aan je voeten: schoenen van ananasbladeren

Van: op 12 oktober 2016

schoen van ananasbladerenJe had waarschijnlijk niet bedacht dat het zou kunnen, schoenen gemaakt van ananasbladeren. Dit innovatieve materiaal, Piñatex, wordt gemaakt van de vezels van ananasbladeren en is een duurzaam alternatief voor leer. 

Met de komst van Piñatex is er een geweldig alternatief voor leer: het is 100% natuurlijk, biologisch afbreekbaar, diervriendelijk en prima geschikt om fashion van te maken. Van tassen en schoenen tot zelfs kleding! Niet alleen een zegen voor veganisten, maar ook voor dier en milieu. De bewerking van gewoon leer is namelijk erg milieuvervuilend door het gebruik van chemicaliën en zorgt vaak voor ongezonde werkomstandigheden in lagelonenlanden. De productie van ‘ananasleer’ levert 80% minder afval op dan de bewerking van gewoon leer.

 

Bijproduct van de ananasoogst

Piñatex wordt gemaakt van vezels van ananasbladeren, een bijproduct van de ananasoogst. Er is dus geen extra land, water of pesticiden nodig voor de productie ervan. Het materiaal is natuurlijk, sterk, duurzaam, licht en ademend. Boeren op de Filipijnen halen de vezels uit de ananasbladeren. Vervolgens worden de vezels in Spanje verwerkt tot werkbaar materiaal. Piñatex zorgt voor extra inkomsten voor de ananasboeren.

 

NAE: No Animal Exploitation

De schoenen van Piñatex worden geproduceerd door het Portugese merk NAE Vegan (No Animal Exploitation). NAE is 100% diervriendelijk. Er worden namelijk geen dierlijke materialen gebruikt, maar alternatieven zoals kurk, gerecycled PET en faux-suède van eco-microvezel. Daar wordt nu Piñatex aan toegevoegd. Beter dus voor mens, dier en milieu.

 

Laarsjes en sneakers van ananasbladeren

De NAE laarsjes en sneakers gemaakt van Piñatex zijn online te koop bij EN&. Deze webshop richt zich niet alleen op veganisten of consumenten met een duurzame lifestyle, maar op iedereen die houdt van mode en mooie schoenen.

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws