like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Gelukkig op 25 vierkante meter

Van: op 12 augustus 2014

tiny house peopleTiny house people worden ze in de VS genoemd, de mensen van de kleine huisjes. Er is een hele beweging ontstaan van mensen die op zoek zijn naar de kleinst mogelijke ruimte waarin ze kunnen leven, werken en gelukkig zijn. Vrij van schulden en verplichtingen, van leningen, hypotheek, belastingen en veel onderhoud.

Leven op een klein oppervlak maakt je bewust van wat waarde heeft en van wat je bij je wil hebben. De rest is ballast. Dat zegt een van de bewoners van kleine huisjes in de documentaire van Kirsten Dirksen van faircompanies.com. Ze maakte een sfeervolle film van een reis langs omgebouwde garages, aanhangers, duiventillen, boothuisjes en andere miniwoonruimtes. Misschien niet geschikt voor iedereen, maar de rust en het geluk dat de bewoners uitstralen maken wel jaloers.

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Inzicht, TV

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws
 

Comments (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. G. Smouter schreef:

  Er zijn wel mogelijkheden tot een aanvaardbaar lage hypotheek, maar dan moet je wat meer ‘out of the box’ denken. Wie http://www.omgevingsloket.nl bezoekt, komt de algemene beperkingen tegen voor bouwsel in NL stedelijk gebied. Door vooraf u in te lezen via ‘The $50 & up underground house book’ ziet u daarna mogelijkheden binnen tuinhuisjes en schuurtjes die zonder vergunning niet hoger dan 1,90 m mogen worden. Over de diepgang v.d bouwsels staat niets gespecificeerd, al is het raadzaam een bouwkundige architect vooraf naar uw bouwplan te laten kijken. De diepte boven het grondwater en de ligging v.d. entree t.o.v. het Zuiden, worden uw belangrijkste obstakels. Renz Pijnenborgh van Buro Archi Service uit Den Bosch was zo’n ontwerper in samenspraak met de Twaalf Ambachten (tot 2009 zeker). Daarna hebben de oprichters van de 12ambachten zich uit laten kopen…

 2. Gerard Floor schreef:

  Kleier huis gaan bewonen.
  ‘Gewoon’ een huis huren. Wij hebben nooit anders gedaan.
  Geeft weliswaar (veel) minder status maar geeft ook geen kopzorgen omdat je persé net zo duur en zo luxe zou ‘moeten’ wonen als de buurman.
  Nog steeds is mij niet duidelijk wie bedacht heeft dat ik 30% van mijn inkomsten aan woonlasten zou moeten betalen.
  Dat ben ik ook niet van plan. Zeker niet wanneer we allen weten dat er mondiaal nog steeds mensen in kartonnen dozen wonen en een watercloset moeten ontberen.

 3. Guy Cotemans schreef:

  Kom een kijkje nemen als er nog plaats is op het Tweede Ecodorpenfestival in Bergen (NH) op 30 augustus a.s. met of zonder kids is ook een verschil.
  in de moestuin voorzie je dan best 1 jarige gewassen

 4. Tjara schreef:

  Camper ben ik al mee bezig, maar dat maakt het niet mogelijk om op mijn eigen grond dan bv permanent te gaan wonen of – staan en een moestuin aan te leggen en off grid te leven… Inschrijven bij anderen is dan nog steeds altijd verplicht!Voor het (off grid) bouwen op eigen grond zit ik vast aan ik weet niet hoeveel regeltjes…en maakt het onbetaalbaar!

 5. Guy Cotemans schreef:

  Mooie docu.
  Tjara: camper aanschaffen… kijk naar de mogelijkheden in de onmogelijkheden. voor studenten heb je nu ook iets dat ze in een container wonen..

 6. tjara schreef:

  Helaas maakt de Nederlandse bureaucratie en steeds verdergaande controle, regels en wetgeving het onmogelijk om op deze wijze, ook op grond die je eigendom is, zo, of op de wijze die jij als mens wenst…te wonen! Off grid wonen wordt je zo ook onmogelijk gemaakt, tenzij je geld hebt een nulhuis te bouwen…