like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Groenfonds voor regionaal duurzaam beleggen weer open

Van: op 17 mei 2020

Na een pauze van enkele maanden hervat Groenfonds Regionaal Duurzaam de uitgifte van participaties. Dit betekent dat iedereen per direct weer kan investeren in duurzame energieprojecten, onder meer in Terneuzen en Wieringermeer. Particuliere beleggers kunnen bij Groenfonds Regionaal Duurzaam profiteren van een belastingvoordeel.

In december 2019 heeft Groenfonds Regionaal Duurzaam tijdelijk de uitgifte van participaties onderbroken. Door de buitengewoon sterke groei van het fonds was het niet mogelijk om nieuwe participaties uit te geven. Inmiddels zijn er nieuwe investeringsmogelijkheden in officiële groenprojecten. Daardoor is het weer mogelijk om te participeren.

Zonnepark in Terneuzen

Een van die projecten is Zonnepark Mosselbanken Terneuzen. Het zonnepark van 30 hectare wordt gerealiseerd op Valuepark Terneuzen. Circa 150.000 zonnepanelen – goed voor zo’n 60 MW – wekken duurzame zonne-energie op voor ruim 12.000 huishoudens. Zonnepark Mosselbanken Terneuzen, dat medio 2021 operationeel zal zijn, levert een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van de Zeeuwse energievoorziening. Meewind levert met Groenfonds Regionaal Duurzaam een deel van de financiering.

Waterstofmolen in Wieringermeer

Groenfonds Regionaal Duurzaam investeert in verschillende vormen van duurzame energie, waaronder groene waterstof. Zo is onlangs de bouw gestart van een waterstofmolen in West-Friesland. De molen wordt door HYGRO gebouwd op het ECN Windturbine Testveld Wieringermeer. Groenfonds Regionaal Duurzaam en Triodos Bank financieren het project, dat op een duurzame manier bijdraagt aan de ontlasting van het overbelaste elektriciteitsnet in de regio.

Fiscaal voordeel

Groenfonds Regionaal Duurzaam heeft een verwacht rendement van 3-4%. Het Meewind-fonds telt ruim 4000 participanten, die gezamenlijk meer dan 35 duurzame energieprojecten mogelijk hebben gemaakt. Het totaal belegd vermogen van het fonds bedraagt ruim € 75 miljoen. Participanten kunnen vanaf € 1.030,- instappen in het fiscale groenfonds, waarbij particuliere beleggers kunnen profiteren van een belastingvoordeel. Ook maandbeleggen (vanaf € 25,- per maand) is mogelijk.

Kijk hier voor meer informatie.

 

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws