like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Hoge stroomprijs? Produceer je eigen zonnestroom in een zonnepark!

Van: op 10 mei 2019

zonnepanelen vrijopnaam zonnestroom

Een duurzame besparing voor het klimaat én je energierekening.

De stroomprijs is de afgelopen jaren flink gestegen. Vervelend? Niet als je zelf stroom opwekt. Dan wordt je voordeel juist groter. Alles wat je zelf opwekt, hoef je immers niet meer te kopen. Je kunt nu een rendement maken van 14% door zelf zonnestroom in een zonnepark op te wekken. Een duurzame besparing voor het klimaat én je energierekening. 

Energieleverancier Vrijopnaam wil zoveel mogelijk mensen in staat stellen zelf zonnestroom op te wekken. Onze klanten kunnen een Paneelopnaam kopen. Met een Paneelopnaam koop je de opbrengst van een zonnepaneel in één van onze zonneparken in Nederland.

Een Paneelopnaam kost eenmalig € 99,- voor 9 jaar de stroomopbrengst. Een Paneelopnaam levert minimaal 250 kWh per jaar. Alle kosten voor onderhoud, reparatie en administratie zijn inbegrepen.

Zonnestroom opwekken kan iedereen! 

Zelf geen dak, of geen geschikt dak? Ook dan kun je eenvoudig genieten van dit voordeel. Al enige tijd kun je je eigen zonnestroom opwekken in een zonnepark. De opgewekte zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening.

Tabel stroomprijs in tweede kwartaal 2019 (afronding op centen)

Per kWh (enkel tarief)KopenZelf opwekken
Gemiddeld leveringstarief*€ 0,06€ 0
Energiebelasting en Opslag Duurzame Energie (ODE)€ 0,12€ 0,12
BTW (21%)€ 0,04€ 0,02
Totaal per kWh€ 0,22€ 0,14
Voordeel per zelf opgewekt kWh€ 0,08

*Gemiddelde prijs bij een variabel contract bij de drie grootste energieleveranciers.

Lang leve de zon

Hoe meer de zon schijnt, hoe hoger je stroomopbrengst en hoe meer je verdient. En door zelf zonnestroom op te wekken ben je niet alleen duurzaam bezig, je hebt ook geen last meer van prijsstijgingen.

Mee doen? De eerste 50 overstappers via Duurzaamnieuws ontvangen 2 zonnepanelen gratis. Vraag een offerte aan en lees hoeveel panelen jij nog meer kan kopen.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met onze partner Vrijopnaam.

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws