like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Lichtpuntje voor Syrische vluchtelingen in de donkere dagen voor kerst

Van: op 18 december 2013

wakawakaZonne-energie start-up Solease uit Utrecht en WakaWaka slaan de handen ineen om 250 Syrische vluchtelingen te helpen in het kader van de wereldwijde Solar for Syria actie die 13 december van start gaat.

De 6.8 miljoen Syrische vluchtelingen ontbreekt het vooral aan onderdak, schoon water en elektriciteit.  WakaWaka Power een LED lamp en telefoonoplader op zonne-energie stelt vluchtelingen in staat om zich na zonsondergang veilig te bewegen, studeren, koken, lezen en bijeen te komen. Het stelt vluchtelingen verder in staat hun telefoon op te laden en zo contact te houden met familie en geliefden tijdens deze verschrikkelijke burgeroorlog. Voor iedere van de 50 door Solease aangeschafte WakaWaka Powers in Nederland gaat er ook  1 naar Syrië. Met een gemiddelde positieve impact van 5 mensen per WakaWaka krijgen dus  250 mensen hiermee letterlijk een lichtpuntje in hun leven.

Maurits Groen, oprichter WakaWaka Foundation: “Mooi om te zien dat een start-up zoals Solease door ons te steunen een concrete invulling geeft aan haar duurzame ondernemerschapsvisie. Niet alleen met hun eigen innovatieve zonne-energie huurmodel maar ook door een deel van de winst weer duurzaam in te zetten voor projecten zoals deze. De win-win hierbij is dat niet alleen Nederland zelf een stuk duurzamer wordt, maar dat er ook tegelijkertijd iets gedaan wordt aan het beeïndigen van energie armoede elders op de wereld.”

Pierre Vermeulen, oprichter/CEO Solease: “Dankzij het vertrouwen van o.a. het UMC Utrecht, Triodos MeesPierson en Eversheds, in ons als innovatieve start-up, kunnen de werknemers van deze werkgevers zonder investering, gedoe en risico zelf een onafhankelijke groene energieproducent met hun eigen dak worden. Dat levert per werknemer zo’n 2 ton CO2 besparing op. Oftewel het equivalent van 15.000 autokilometers of de jaaropname van 100 bomen. Als eerste stap om een strategisch deel van onze winst terug te geven aan duurzame projecten hebben we besloten om 50 WakaWaka Powers aan te schaffen voor de particulieren die voor 1 februari 2014 klant bij ons worden via www.sol-ease.nl. ”

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws
 

Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Beste Jeroen,

  Begrijpelijke vragen die wat nadere toelichting vragen. Ik ben een van de oprichters/ eigenaren van Solease een start-up in de duurzame energie die zonnepanelen verhuurd.

  We hebben er inderdaad 50 aangeschaft hier in Nederland voor mensen die voor 1 februari klant bij ons worden. Dit betekent dat er ook 50 stuks reeds verzonden zijn naar Syrië. Met gemiddeld 5 man in 1 gezin hebben we zo dus een lichtpuntje gegeven aan zo’n 250 mensen.

  Dit lijkt weinig voor een bedrijf maar aangezien we de afgelopen 2.5 jaar alleen nog maar in onze duurzame droom geinvesteerd hebben en dus nog geen winst draaien is dit een behoorlijke aanslag op ons marketing budget.

  Verder geldt in onze optiek ook dat alle beetjes helpen en hopelijk dat het andere privé personen/ bedrijven ook stimuleert hier iets mee te gaan doen ;-).

  Meer over het persoonlijke verhaal achter Solease is te vinden op:

  http://www.bnr.nl/?player=archief&fragment=20130712140719780

  http://blog.climate-kic.org/solar-panel-revolution-solease/

  Met zonnige groet,
  Pierre

 2. Jeroen Bon schreef:

  1 op 50 ??! Tjonge, wat zijn ze zuinig.
  In augustus/september 2013 had Nuon deze actie van 1 op 1 !!

  En hebben ze er nou 50 aangeschaft ?
  DUS gaat er maar 1 naar Syrië ??

  Ergens anders staat dat er 50 naar Syrië gaan (waarmee 250 mensen geholpen zijn (5 mensen per Waka Waka).
  MAAR dan moet je er toch 2500 hier verkopen als je 1 op de 50 schenkt.

  Goede ervaringen trouwens met die Waka Waka Power. Een prima ding voor in de gereedschapskist bij ’t klussen. 🙂

AVG Toestemmingen

Bij duurzaamnieuws.nl nemen wij uw recht op privacy serieus. Wij plaatsen enkele cookies die nodig zijn om onze website optimaal te laten functioneren. Onderstaand ziet u welke verplichte en optionele toestemmingen u ons verleent om uw persoongegevens te verwerken op deze website. Als u deze toestemmingen wilt intrekken klikt u op 'Vergeet mij' onderaan deze pagina.

Privacy verklaring | Sluiten
Instellingen