like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Naambadges hergebruiken is duurzaam en praktisch

Van: op 8 november 2016

badgeHet gebruik van naambadges is bijzonder praktisch in vrijwel elke branche. Toch is het over het algemeen niet erg duurzaam, omdat de badges na gebruik worden weggegooid. Omdat de meeste naambadges gemaakt zijn van plastic, is dit slecht voor het milieu. Hoe kun je naambadges gebruiken op een praktische manier, terwijl je tegelijkertijd ook denkt aan het milieu? Uniq Print Naambadges legt het uit in dit artikel.

 

Herbruikbare naambadges

Normaal gesproken worden naambadges gegraveerd in aluminium of gefixeerd in plastic. Dat betekend dat de naambadges worden bedrukt tijdens de bestelling en dat ze niet meer gewijzigd kunnen worden. Na gebruik verdwijnen ze in de afvalbak. Bij herbruikbare naambadges werkt het anders: deze bestaan uit een aantal losse delen die in elkaar geklikt worden. Tussen de delen wordt een label gestopt met naam en/of logo. Moet de naambadge veranderd worden, dan kan dat gemakkelijk door hem weer uit elkaar te halen.

 

Zelf de naambadge ontwerpen

De naambadges bestaan zoals gezegd uit losse delen. In het midden kun je zelf een label plaatsen, dat je uiteraard zelf kunt ontwerpen. Je kunt dit doen door middel van een standaard computerprogramma, maar nog efficiënter is de speciale software die meegeleverd kan worden bij de bestelling. Middels deze software ontwerp je gemakkelijk en snel de gewenste look voor je naambadge. Wil je de badge hergebruiken? Dan hoef je alleen de labels te vervangen!

 

Goed voor milieu en portemonnee

Het aanschaffen van herbruikbare naambadges is goed voor het milieu. Er zijn namelijk aanzienlijk minder afvalstoffen in de vorm van plastic en metaal die moeten worden verwerkt. Tegelijkertijd zijn deze prachtige, chique naambadges goed voor de eigen portemonnee: je hoeft niet telkens nieuwe naambadges te bestellen. Ideaal dus om te gebruiken in het kantoor, op de werkvloer of tijdens beurzen. Ook wanneer je te maken krijgt met een hoog personeelsverloop zijn herbruikbare naambadges een praktisch idee: je kunt gewoon telkens dezelfde naambadges gebruiken, waarmee je heel wat materiaal en geld bespaart. Uiteraard zijn herbruikbare naambadges bij de aanschaf iets duurder dan niet-herbruikbare naambadges, maar ze verdienen zich al na één keer hergebruiken terug. Ideaal dus voor zowel het milieu als jouw portemonnee!

Het gebruik van herbruikbare naambadges is een duurzame oplossing wanneer je regelmatig gebruik maakt van naambadges. Doordat de naambadges een mooie professionele look hebben, kunnen ze in vrijwel elk bedrijf worden ingezet. Het lijkt maar een kleine stap, maar het overstappen van gewone naambadges naar herbruikbare naambadges maakt een enorm verschil voor het milieu. Het is een goede en gemakkelijke stap in de richting van duurzaam ondernemen!

Meer artikelen uit de categorie: Overige

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws