Op zondag 13 juli start Natuur & Milieu een grote uitdeelactie van vleesvervangers in alle 254 PLUS supermarkten. Klanten kunnen een week lang gratis kennismaken met vleesvervangers bij aankoop van Conimex woksaus. De actie is bedoeld om Nederland kennis te laten maken met lekkere alternatieven voor vlees.
Van 13 tot en met 19 juli krijgen klanten in de PLUS supermarkt een gratis Vivera vleesvervanger bij aankoop van een flesje Conimex woksaus. De vleesvervanger is op basis van lupine, lokaal geteeld door boeren uit de regio Holten en afkomstig van grond die letterlijk naast de fabriek ligt. De import van soja en de bijbehorende vele transportkilometers zijn daardoor niet meer nodig.
Hollandse lupine met een Oosters sausje
Proeven, proeven, proeven. Dat is de essentie van deze uitdeelactie van vleesvervangers. Veel consumenten weten (nog) niet goed hoe ze vleesvervangers smakelijk kunnen verwerken in een maaltijd en hoe eindeloos de variaties zijn. Een flesje woksaus, met bijbehorend recept, maakt het voor de consument makkelijker om een lekkere vleesloze maaltijd te bereiden met de lupine stukjes.
Eet eens wat anders
87% van de Nederlanders is flexitariër: iemand die minimaal 1 keer per week vlees laat staan. Flexitariërs kiezen vooral voor minder vlees omdat ze gevarieerder willen eten. Daarnaast spelen gezondheid, dierenwelzijn en milieu een rol.
Vind jij goede en onafhankelijke informatie over een duurzame en klimaatveilige toekomst belangrijk? En helpt Duurzaamnieuws.nl je daarmee? Help ons dan als ondersteunend lid. Dank je wel.

Liever eerst een tijdje volgen? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief.
Kennismaken met vleesvervangers
Veel mensen zijn gewend aan een maaltijd van vlees, aardappels en groente en vinden het lastig om vlees ‘weg te laten’. Kant en klare vleesvervangers zijn dan een lekker en gemakkelijk plantaardig alternatief. Natuur & Milieu helpt mensen graag om de overstap naar minder vlees te maken. Voor de kersverse en bestaande flexitariërs is het gratis e-kookboek Zo lekker kookt de flexitariër beschikbaar; met kooktips en recepten van topkok Pierre Wind, ambassadeur van Natuur & Milieu.