like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Nederlandse producent van montagesystemen voor zonnepanelen in één klap marktleider in de VS

Van: op 10 september 2019

esdec

Esdec CEO Stijn Vos heeft gisteren intern aangekondigd dat Esdec IronRidge en Quick Mount PV over heeft genomen. Samen met het Amerikaanse Esdec-bedrijf EcoFasten, wordt Esdec Solar Group door de overname in één klap marktleider in de VS. De combinatie van IronRidge, Quick Mount PV en het huidige Esdec-bedrijf EcoFasten creëert samen de grootste gebouwgebonden montagesystemen leverancier voor zonnepanelen in de Amerikaanse residentiële en commerciële sector, met een marktaandeel van ruim 60%.

Esdec CEO Stijn Vos heeft gisteren intern aangekondigd dat Esdec IronRidge en Quick Mount PV over heeft genomen. Stijn Vos, CEO van Esdec: “De bundeling van krachten biedt naast enkele schaalvoordelen de mogelijkheid nog intensiever te kunnen investeren in Research en Development. Dit bevordert innovatie en groei. Beide overgenomen bedrijven behouden hun huidige structuur en blijven als afzonderlijke entiteiten opereren met hun unieke productlijnen, go-to-market strategieën en verkoopkanalen”.

“IronRidge en Quick Mount PV zijn bekende en gerespecteerde merken met een reputatie voor innovatie, kwaliteit en klantenservice”, aldus Stijn Vos, CEO van Esdec. “Ze hebben een sleutelrol gespeeld bij het opschalen van de Amerikaanse zonne-industrie tot waar het nu is. De bundeling van krachten biedt de mogelijkheid om nog intensiever te kunnen investeren in Research en Development. Dit bevordert innovatie en groei. Beide overgenomen bedrijven behouden hun huidige structuur en blijven als afzonderlijke entiteiten opereren met hun unieke productlijnen, go-to-market strategieën en verkoopkanalen”.

De groeistrategie via zowel acquisities als organische expansie heeft ertoe geleid dat Esdec een dominante speler is geworden in meerdere geografische gebieden. Het bedrijf staat bekend om zijn Innovatie Centrum, R&D-knowhow en sterke klantrelaties en stelt zowel IronRidge als Quick Mount PV in staat om nog meer te investeren in productontwikkeling.

Over Esdec

Esdec levert sinds 2004 montagesystemen voor zonnepanelen op platte en schuine daken. Door de focus op innovatie, strenge kwaliteitseisen en het bieden van de beste service aan klanten, is de onderneming in korte tijd uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf. In november 2018 betrad Esdec de Amerikaanse markt en nam EcoFasten over. Met ruim 15 jaar ervaring en een gezamenlijke installatie van meer dan 7 GWP op hun systemen, is de Esdec Solar Group wereldwijd één van de grootste spelers op het gebied van gebouwgebonden PV-systemen. De groeistrategie is gericht op zowel organische expansie alsook groei middels acquisities en heeft ertoe geleidt dat Esdec een dominante speler is geworden in verschillende landen en werelddelen. Esdec heeft een state-of-the-art Innovation Center in Deventer. Het bedrijf blijft voortdurend in ontwikkeling en speelt snel, betrouwbaar en innovatief in op de veranderingen binnen de solar industrie.

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws