show zonne-auto solar team eindhoven

Solar Team Eindhoven won alle afgelopen vier edities van het wereldkampioenschap voor zonne-auto’s. Dit jaar kiest het team niet voor een raceauto, maar bouwt het een rijdend huis op zonne-energie. Naar verwachting gaat SHOW in september de weg op.

SHOW staat voor Self-sustaining House On Wheels. Een mobiel huis waarin je kunt wonen, werken en leven terwijl je reist op de energie van de zon. SHOW wekt genoeg zonne-energie op om te rijden, douchen, tv te kijken, je laptop op te laden en koffie te zetten.

Vraag Offerte aan

Geen laadpaal nodig

“SHOW is zelfvoorzienend in termen van energie en onafhankelijk van de laadinfrastructuur. Dit laat zien dat rijden op zonne-energie veel mogelijkheden biedt. De opgewekte energie wordt gebruikt voor zowel rijden als leven. Alles komt samen in één onafhankelijk energiesysteem”, vertelt Kjell Revenberg, teammanager van Solar Team Eindhoven. “SHOW geeft een duidelijk inzicht in je energieverbruik. Op deze manier ga je bewust om met de energie die je hebt.”

Solar Team Eindhoven is een studenteninitiatief van de Technische Universiteit. Het initiële doel van Solar Team Eindhoven was om een consumentenauto op zonne-energie te ontwikkelen. De prijswinnende Stella’s zijn inspiratie geweest voor Lightyear One, de eerste Nederlandse zonne-auto voor de consumentenmarkt. Hiermee is dit eerste doel bereikt. Met SHOW wil het team nu de energie- en mobiliteitsindustrie uitdagen om de energietransitie te versnellen. Daarvoor zoeken ze nog sponsors.

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. - Hier kun je lid worden. - En hier kun je doneren.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws