like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Nieuwe cursus Emissies: zowel gevolgen als te nemen maatregelen komen aan bod

Van: op 16 maart 2015

emissies hasEr is een nieuwe cursus Emissies bij HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen. In deze cursus leren deelnemers welke emissies bedrijven tijdens productieactiviteiten kunnen veroorzaken en wat de schade van emissies is voor mens, dier en milieu. Ze maken vervolgens kennis met emissie-reducerende maatregelen zoals water- en luchtzuivering. Ook krijgen deelnemers kennis aangereikt over bedrijfsethiek en arbeidsomstandigheden. De cursus is onder meer geschikt voor KAM-coördinatoren, milieuadviseurs, handhavers, vergunningverleners, projectleiders en beleidsmedewerkers bij overheden en industrie.

Aanbod afstemmen op de vraag vanuit het werkveld
De aanleiding om te starten met de cursus Emissies is volgens cursusleider Krista van Noppen een stijgende vraag vanuit het werkveld. “Emissies zijn een hot-item en er is veel vraag vanuit het werkveld naar een gedegen cursus op dit gebied. We proberen met ons cursusaanbod in te spelen op deze vraag. We wilden daarnaast een cursus ontwikkelen die goed aansluit op ons hele aanbod van milieucursussen én bij de voltijdopleiding Milieukunde.”

Combinatie maakt cursus sterk
emissies hasEr zijn inmiddels al enkele aanmeldingen en Krista verwacht dat dit aantal nog op zal lopen. De meerwaarde van de cursus ligt volgens Krista in de combinatie van kennis over de gevolgen die emissies hebben voor de omgeving, maar ook over de maatregelen die je kunt treffen. “Deelnemers kunnen er dan op een positieve manier direct in de praktijk mee aan de slag”

Onderdeel van een breed scala aan cursussen
De cursus duurt 5 dagen naast 12-14 uur zelfstudie per week. De cursus is onderdeel van een breed scala aan cursussen op het gebied van milieu en duurzaamheid en gaat in juni 2015 voor het eerst van start. Vanaf september starten ook de cursussen op het gebied van duurzaam ruimtegebruik weer. Hierbij ligt de nadruk op advisering inzake beleid, uitvoering en beheer bij zowel overheden als bedrijven. Naast een basiscursus Milieutechnologie passeren ook de specifiekere cursussen GIS, Waterkwaliteit & -zuivering, Milieu & ruimtelijke ordening en Bodem- & Grondwaterbeheer de revue.

Meer informatie over het cursusaanbod is te vinden op www.haskennistransfer.nl

 

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Advertorial, Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws