
Onderwerpen
CC uitsluitend van toepassing op tekst redactie. Overige content alle rechten voorbehouden aan auteurs / producenten.
is een uitgave van stichting iNSnet.
Om de privacy van de gebruikers van Duurzaamnieuws.nl zo goed mogelijk te beschermen plaatsen we geen tracking cookies op de site. Meer over cookies en privacy vind je in ons privacy reglement.
Privacy verklaring
Aanbieding in supermarkt vaak ongezond
/in Nieuws/door redactieDe gemiddelde supermarktfolder verleidt mensen tot het kopen van producten die het Voedingscentrum als minder of ongezond beschouwt.
45 organisaties pleiten voor klimaat-maatregel voor minder vlees
/in Nieuws/door redactieAls de overheid besluit om aan te sluiten op de Schijf van Vijf en richt op 3 vleesloze dagen per week, valt maar liefst 1,5 Mton per jaar te besparen.
Industriële landbouw helpt de natuur naar de knoppen
/in Inzicht/door redactieDoor gewassen te beheersen met herbiciden, antibiotica en pesticiden, hebben we nu insecten, onkruid en ziekten die resistent zijn tegen onze controle.
Hak wacht niet op overheid met nutriscore
/in Nieuws/door redactieGroentefabrikant HAK wacht niet tot het Ministerie van VWS een beslissing neemt over een nieuw voedselkeuzelogo en gaat voor de Nutriscore.
Veganistisch dieet voor kinderen, gevaarlijk of niet?
/in Nieuws/door redactieEen veganistisch dieet kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van baby’s en kinderen zeggen Belgische artsen. De NVV spreekt dat tegen.
Betaalbare bedrijfsovername in duurzame land- en tuinbouw
/in Inzicht/door redactieBedrijfsovername in de land- en tuinbouw wordt een telkens nijpender probleem. Meer dan 25% van de agrariërs is ouder dan 65 jaar, 75% ouder dan 45 jaar.
Aandacht voor duurzame vis op de Dag van de Tonijn
/in Nieuws/door redactieDuurzame tonijn wordt belangrijk gevonden, al bestaat er nogal wat onzekerheid over wanneer tonijn wel of niet duurzaam is.
Markt voor vleesvervangers blijft groeien
/in Nieuws/door redactieNu grote levensmiddelenbedrijven inspelen op de populariteit van vleesvervangers vindt steeds meer innovatie plaats: op smaak, structuur en ingrediënten.
Er ligt een plantaardige burger tussen het vlees
/in Nieuws/door redactieDe plantaardige burger ‘bloedt’ als een vleesachtige burger. Consumenten zien of proeven geen verschil met een burger van vlees.
De dagelijkse kost moet duurzamer, zegt PBL
/in Nieuws/door redactieEen duurzamer dagelijks menu kan alleen als consumenten, maatschappelijke organisaties en alle partijen in de keten, van bord tot boer, hieraan meewerken.