Het laatste nieuws
- Gruwelijk groot: de mega cruiseschepen komen er aan13 september 2025 - 10:12
- Studie linkt hittegolven direct aan vervuilende bedrijven12 september 2025 - 10:34
- Europese vis zwaar vervuild met PFAS11 september 2025 - 13:27
- Hybride auto’s stoten tot vijf keer meer uit dan beloofd11 september 2025 - 10:11
- Grote meerderheid wil dat nieuw kabinet salderingsregeling behoudt11 september 2025 - 09:52
Nu in Inzicht
- Van Hier & Nu naar een duurzaam Straks, hoe dan? 12 september 2025 - 08:23
- Plannen voor wonen en hypotheekrente aftrek, wat doen die voor klimaat, duurzaamheid en milieu?8 september 2025 - 10:54
- Duurzaamheid en klimaat in de verkiezingen van 2025, van groen tot zwart7 september 2025 - 13:39
- Door de polycrisis, naar een duurzame wereld30 augustus 2025 - 08:42
- Een duurzame toekomst maken: lessen uit acht visies19 augustus 2025 - 17:25
Vleesverbruik in Nederland daalt niet
/in Nieuws/door redactieGemiddeld verbruiken Nederlanders jaarlijks ruim 76 kilo vlees per persoon; bijna 50 procent meer dan het Voedingscentrum aanraadt.
Half miljoen kommen soep voor de Voedselbank
/in Nieuws/door redactieEen soepmaker bestrijdt voedselverspilling en maakt gezonde ambachtelijke soepen van geredde groenten. Ook voor de Voedselbank.
HappyHealthy over koolhydraatarm eten en duurzaamheid
/in Info/door onze correspondentEen koolhydraatarme levensstijl hoeft zeker niet te betekenen dat je veel vlees eet en daarmee jouw impact op het milieu vergroot.
Nieuwe boeren staan dichter bij de consument
/in Nieuws/door redactieVeel nieuwe boeren in Nederland kiezen voor biologische of biodynamische zelfoogsttuinen, ze verkopen oogstaandelen of hebben een boerderijwinkel aan huis.
De broccoli is bevrijd van onterecht patent
/in Nieuws/door redactieHet patent op broccoli is het eerste patent op een natuurlijke eigenschap dat herroepen is, sinds de wijziging van de patentwetgeving in juni 2017.
Veel consumenten willen echte prijs voedsel niet betalen
/in Nieuws/door redactieMaar liefst 9 op de 10 Nederlanders denken in de komende vijf jaar meer te moeten betalen voor boodschappen om het milieu te sparen.
Microplastics zitten ook in je tafelzout
/in Nieuws/door IPSMicroplastics zitten in vis, wild, kraantjeswater en nu ook in tafelzout. Het is duidelijk dat we niet kunnen ontsnappen aan deze crisis.
Nederlandse banken laten consumenten onbewust beleggen in foute palmoliebedrijven
/in Nieuws/door redactieDoor fondsen van ABN AMRO, ING en Rabobank, vullen beleggers de kas van foute palmoliebedrijven, zonder dat ze dat van hun bank horen.
Hoe we tien miljard mensen gezond en duurzaam kunnen voeden
/in Inzicht/door IPSWe moeten heel anders met voeding omgaan om tien miljard mensen duurzaam maar ook gezond te kunnen voeden, zeggen verschillende onderzoekers.
Steeds meer Nederlanders nemen doggybag mee uit restaurant
/in Nieuws/door redactieDe doggybag raakt langzaam ingeburgerd in Nederland. 41% van de Nederlanders, krijgt wel eens een doggybag aangeboden in een restaurant.