Het laatste nieuws
- Verboden landbouwgif komt terug door de voordeur7 november 2025 - 10:15
- Voedselverspilling aanpakken levert meer op voor klimaat dan minder vliegen4 november 2025 - 09:36
- Peilingen zagen winst D66 niet aankomen3 november 2025 - 07:00
- Superrijken plunderen het klimaat31 oktober 2025 - 09:26
- Teflon en PFAS afbreken kan, het begin is er30 oktober 2025 - 13:05
Nu in Inzicht
- Netcongestie als groeikans: hoe bedrijven sterker uit de energiecrisis kunnen komen21 oktober 2025 - 09:30
- De klimaatdiscussie nadert de gloeiende kern16 oktober 2025 - 09:31
- Duurzaamheid vraagt om nieuwe spelers11 oktober 2025 - 11:10
- Het probleem van oplossingen 27 september 2025 - 08:00
- De onstuitbare opmars van ontmenselijking21 september 2025 - 12:46


Meer mensen eten minder vlees
/in Nieuws/door redactieEenenveertig procent van de Nederlanders geeft aan nu minder vlees te eten dan vijf jaar geleden. Vorig jaar was dat nog 37%.
Nederland spil in illegale handel gentech veevoer
/in Nieuws/door redactieEr zijn op grote schaal genetisch gemodificeerde en antibioticaresistente bacteriën in veevoer terecht gekomen via vervuilde vitamine B2 supplementen.
Kleine boeren belangrijker voor voedselproductie dan gedacht
/in Inzicht/door IPSKleine boeren, met minder dan 2 hectare, blijken een veel groter deel van de wereldwijde voedselvoorziening te voorzien dan tot nog toe werd aangenomen.
Vleesverbruik in Nederland daalt niet
/in Nieuws/door redactieGemiddeld verbruiken Nederlanders jaarlijks ruim 76 kilo vlees per persoon; bijna 50 procent meer dan het Voedingscentrum aanraadt.
Half miljoen kommen soep voor de Voedselbank
/in Nieuws/door redactieEen soepmaker bestrijdt voedselverspilling en maakt gezonde ambachtelijke soepen van geredde groenten. Ook voor de Voedselbank.
HappyHealthy over koolhydraatarm eten en duurzaamheid
/in Info/door onze correspondentEen koolhydraatarme levensstijl hoeft zeker niet te betekenen dat je veel vlees eet en daarmee jouw impact op het milieu vergroot.
Nieuwe boeren staan dichter bij de consument
/in Nieuws/door redactieVeel nieuwe boeren in Nederland kiezen voor biologische of biodynamische zelfoogsttuinen, ze verkopen oogstaandelen of hebben een boerderijwinkel aan huis.
De broccoli is bevrijd van onterecht patent
/in Nieuws/door redactieHet patent op broccoli is het eerste patent op een natuurlijke eigenschap dat herroepen is, sinds de wijziging van de patentwetgeving in juni 2017.
Veel consumenten willen echte prijs voedsel niet betalen
/in Nieuws/door redactieMaar liefst 9 op de 10 Nederlanders denken in de komende vijf jaar meer te moeten betalen voor boodschappen om het milieu te sparen.
Microplastics zitten ook in je tafelzout
/in Nieuws/door IPSMicroplastics zitten in vis, wild, kraantjeswater en nu ook in tafelzout. Het is duidelijk dat we niet kunnen ontsnappen aan deze crisis.