like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Nieuwe boeren staan dichter bij de consument

Van: op 6 november 2018

nieuwe boeren

Veel nieuwe boeren in Nederland kiezen voor biologische of biodynamische zelfoogsttuinen, ze verkopen oogstaandelen, groentepakketten of hebben een boerderijwinkel aan huis. Deze nieuwe boeren hebben veel meer contact met hun consument en dat vraagt behalve ondernemende en uitvoerende vaardigheden ook een stevige sociale en voorlichtende kant. Aeres Warmonderhof leidt dit soort nieuwe boeren op: zowel jongeren als volwassenen. Donderdag 22 november is er een informatiedag van deze voltijd- en deeltijdopleiding biodynamische land- en tuinbouw. Adres: wisentweg 12, Dronten.

De school heeft een hoofdlocatie in Dronten en een dependance in Amsterdam. De studenten die hier worden opgeleid, kunnen voldoen aan de vraag van de huidige consumenten naar duurzaam en lokaal geproduceerd eten, waarbij bodem, planten en dieren niet worden uitgeput en waarin de boer een eerlijk loon krijgt. Waarin de kringloop centraal staat en een gezonde bodem de basis is voor gezond voedsel.

Wonen, werken en leren inéén

Gezien de bijzondere opleiding die Aeres Warmonderhof biedt, het is de enige staats-erkende biodynamische landbouwopleiding in Europa, stromen er jongeren en volwassenen uit het hele land en het buitenland in, met vooropleidingen van vmbo tot vwo. Op Aeres Warmonderhof gaan praktijk en theorie echt hand in hand. De jongeren leren, werken én wonen vier jaar lang op de school. ’s Morgens zitten ze in de les, ’s middags werken ze in de tuinbouw, veehouderij, fruitteelt en akkerbouw. De volwassen deeltijders komen één dag per week naar school en lopen twee dagen per week stage op een biologische of biodynamische boerderij naar keuze. In twee jaar kunnen zij hun carrière een nieuwe richting geven.

Toekomstperspectief

Bezoekers van de informatiedag volgen tijdens de informatiedag een proefles en krijgen opleidingsinformatie en een rondleiding op een aantal praktijkboerderijen en de school. Zo kunnen zij het beste ontdekken of het boerenleven iets voor hen is. Afgestudeerden van Warmonderhof kom je tegen in binnen- en buitenland, als ondernemer of medewerker op grote en kleine boerderijen, begeleider op zorgboerderijen of stadslandbouwprojecten, in allerlei uitvoerende of leidinggevende functies in natuurvoedingswinkels, groothandels of productverwerkende bedrijven.

Studenten vertellen

Op de website van de school vertellen studenten zelf hoe het wonen, werken, leren eraan toe gaan op Aeres Warmonderhof.  Geïnteresseerden voor een bezoek aan de infodag moeten zich even aanmelden via de website www.warmonderhof.nl

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws