Het laatste nieuws
- Inzameling e-waste groeit snel29 juni 2025 - 09:25
- Hergebruikt plastic lekt chemische stoffen in water27 juni 2025 - 10:19
- Ingrid Robeyns ontvangt Stevinpremie voor onderzoek naar ongelijkheid27 juni 2025 - 09:55
- Somo: auto-industrie niet in crisis, frustreert klimaatbeleid26 juni 2025 - 10:01
- Alles wordt schaars in Nederland, moet nieuwe keuzes maken25 juni 2025 - 09:35
Nu in Inzicht
- Hoe de agro-lobby gezonde landbouw de grond in boort23 juni 2025 - 11:10
- Het leven is te duur, maak de toekomst gratis17 juni 2025 - 10:20
- Met wie praat de politiek, met de macht of met de boeren?12 juni 2025 - 08:32
- De toekomst ligt in een levende bodem7 juni 2025 - 10:08
- Hoe de smaak van melk met cultuur verbonden is1 juni 2025 - 10:38
Milieu is beter af zonder vlees en zuivel
/in Inzicht/door IPSEen meer veganistisch voedingspatroon is veruit de beste manier om je impact op het klimaat, maar ook op landgebruik en biodiversiteit te verminderen.
Hoe biodiesel en vleesproductie onze landbouwgrond opvreten
/in Inzicht/door Han BlokIn Nederland proberen allerlei instanties, bedrijven en particulieren de ontwikkeling naar meer duurzame energie met kul-argumenten tegen te houden.
Met stadslandbouw de zomer door, Zwolle laat zien hoe
/in Nieuws/door redactieDe Zwolse Stadslanderijen lanceren een zomerproef met regionale voedselpakketten: 14 weken lang biologisch eten van lokale en regionale bodem.
vpro tegenlicht: vleeskwekers
/in Nieuws/door redactieDe publieke belangstelling voor kweekvlees is in Nederland groot, maar de mogelijkheid om het ook in Nederland op de markt te brengen blijkt ingewikkeld.
NEMO heeft eerste worstje van kweekvlees
/in Nieuws/door redactieNEMO Science Museum heeft het eerste commercieel verkochte kweekvlees worstje ter wereld in haar collectie opgenomen. Opgekweekt uit één cel van een eend.
Voedselbeleid overheid mist urgentie overconsumptie vlees
/in Nieuws/door redactieIn de plannen voor voedselbeleid ontbreekt serieuze aandacht voor het meest urgente voedselthema van deze tijd: een overconsumptie van vlees en zuivel.
VPRO Tegenlicht – Groene voedselpioniers
/in Nieuws/door redactieHoe word je een succesvol duurzaam ondernemer en voedselpionier en welke risico’s loop je dan? VPRO Tegenlicht laat het zien.
EU-parlement keurt biologische wetgeving goed
/in Nieuws/door redactieHet Europees Parlement heeft de definitieve teksten van de nieuwe biologische wetgeving goedgekeurd.
Markt voor vleesvervangers neemt snel toe
/in Nieuws/door redactieDoor de verschuiving van dierlijke naar plantaardige eiwitten is de markt voor vleesvervangers de afgelopen vijf jaar met 12 procent gegroeid.
Onderzoek: echte prijs van hamburger bijna de helft hoger
/in Nieuws/door redactieDe prijs van een hamburger zou 40% hoger moeten zijn omdat schade aan milieu en klimaat door de productie van vlees niet wordt doorberekend in de prijs.