Het laatste nieuws
- Gruwelijk groot: de mega cruiseschepen komen er aan13 september 2025 - 10:12
- Studie linkt hittegolven direct aan vervuilende bedrijven12 september 2025 - 10:34
- Europese vis zwaar vervuild met PFAS11 september 2025 - 13:27
- Hybride auto’s stoten tot vijf keer meer uit dan beloofd11 september 2025 - 10:11
- Grote meerderheid wil dat nieuw kabinet salderingsregeling behoudt11 september 2025 - 09:52
Nu in Inzicht
- Van Hier & Nu naar een duurzaam Straks, hoe dan? 12 september 2025 - 08:23
- Plannen voor wonen en hypotheekrente aftrek, wat doen die voor klimaat, duurzaamheid en milieu?8 september 2025 - 10:54
- Duurzaamheid en klimaat in de verkiezingen van 2025, van groen tot zwart7 september 2025 - 13:39
- Door de polycrisis, naar een duurzame wereld30 augustus 2025 - 08:42
- Een duurzame toekomst maken: lessen uit acht visies19 augustus 2025 - 17:25
VPRO Tegenlicht – Groene voedselpioniers
/in Nieuws/door redactieHoe word je een succesvol duurzaam ondernemer en voedselpionier en welke risico’s loop je dan? VPRO Tegenlicht laat het zien.
EU-parlement keurt biologische wetgeving goed
/in Nieuws/door redactieHet Europees Parlement heeft de definitieve teksten van de nieuwe biologische wetgeving goedgekeurd.
Markt voor vleesvervangers neemt snel toe
/in Nieuws/door redactieDoor de verschuiving van dierlijke naar plantaardige eiwitten is de markt voor vleesvervangers de afgelopen vijf jaar met 12 procent gegroeid.
Onderzoek: echte prijs van hamburger bijna de helft hoger
/in Nieuws/door redactieDe prijs van een hamburger zou 40% hoger moeten zijn omdat schade aan milieu en klimaat door de productie van vlees niet wordt doorberekend in de prijs.
Vijf manieren om ons voedselsysteem duurzamer te maken
/in Inzicht/door redactieWe kunnen meteen stoppen met verspillen, met te veel eten en we zouden veel minder vlees en zuivel kunnen eten. Maar gedrag veranderen is veel moeilijker.
Nog steeds verboden pesticiden op importfruit
/in Nieuws/door redactieImport groenten en fruit van buiten de EU bevatten resten van bestrijdingsmiddelen die in Europa verboden zijn vanwege schadelijkheid voor de consument.
Reclame Code Commissie doet bedenkelijke uitspraak over verborgen kosten van voedsel
/in Nieuws/door redactieBionext maakte een filmpje over de verborgen kosten van voedselproductie. Een niet-biologische boer diende een klacht in bij de Reclame Code Commissie.
Veranderend klimaat heeft gevolgen voor voedselproductie
/in Inzicht/door redactieKlimaatverandering leidt op lange termijn onvermijdelijk tot minder productieruimte voor de veehouderij en tot verandering van ons menu.
Wereldgerechten: vega koken zonder pakjes en zakjes
/in Nieuws/door redactieHet kookboek ‘Wereldgerechten’ van Monique van der Vloed laat zien dat je geen pakjes en zakjes nodig hebt om lekker vegetarisch te kunnen koken.
Pesticiden in wijn kun je proeven
/in Nieuws/door redactieMensen kunnen pesticiden aan de smaak herkennen, laat een nieuw experiment zien. Glyfosaat proeft droog, bitter en naar rot hout.