Het laatste nieuws
- Britten gaan experimenteren met de atmosfeer, ondanks risico’s7 mei 2025 - 18:26
- Overshoot Day: Voetafdruk Nederland kleiner dan gedacht3 mei 2025 - 10:06
- Peilingen: NSC verdampt, Wilders’ PVV zinkt weg, brede linkse winst30 april 2025 - 08:00
- Giftige chemie, die andere bedreiging van de wereld28 april 2025 - 10:55
- Rechtbank: Gemeenten mogen fossiele reclame verbieden25 april 2025 - 11:32
Nu in Inzicht
- Groene groei is een sprookje, trap er niet in4 mei 2025 - 15:04
- De toekomst wordt beter met geld dat duurzaam werkt26 april 2025 - 08:00
- De toekomst van voedsel groeit lokaal18 april 2025 - 09:27
- Plannen smeden voor een duurzame toekomst, voor als de tijd rijp is12 april 2025 - 06:00
Wereldgerechten: vega koken zonder pakjes en zakjes
/in Nieuws/door redactieHet kookboek ‘Wereldgerechten’ van Monique van der Vloed laat zien dat je geen pakjes en zakjes nodig hebt om lekker vegetarisch te kunnen koken.
Pesticiden in wijn kun je proeven
/in Nieuws/door redactieMensen kunnen pesticiden aan de smaak herkennen, laat een nieuw experiment zien. Glyfosaat proeft droog, bitter en naar rot hout.
Biologische landbouw kan de hele wereld voeden
/in Inzicht/door redactieDe honger in de wereld kan niet worden opgelost door grootschalige industriële landbouw. Juist kleinschalige, biologische landbouw kan de hele wereld voeden
Consumptie vleesvervangers en plantaardige zuivelvarianten groeit explosief
/in Nieuws/door redactieDe supermarktverkoop van vleesvervangers in Nederland is in 2017 explosief gestegen. Ook de afzet van plantaardige variaties op zuivel groeide flink.
Hoe riskant is de toekomst van kweekvis?
/in Inzicht/door Project SyndicateDe enige manier om aan de toenemende vraag naar vis tegemoet te komen, is kweken op grote schaal. Dat kost veel energie en het is riskant voor het milieu.
Biologische landbouw even productief als reguliere
/in Nieuws/door redactieBiologische landbouw leidt tot een efficiëntere productie: met 50% minder uitspoeling van nitraat, meer organische stof en een stabieler bodemvoedselweb.
Ruud Koornstra: minder vlees eten noodzakelijk om ‘Parijs’ te halen
/in Nieuws/door redactieDe doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs zijn haalbaar als Nederlanders ook hun eetpatroon aanpassen en een groene eiwittransitie doormaken. Veel minder vlees dus.
Green Key horeca haalt rode vissen van het menu
/in Nieuws/door redactieDe VISwijzer beoordeelt vissen, schaal- en schelpdieren, die in Nederland te koop zijn op duurzaamheid. Rood betekent: Koop deze vis niet.
Zilte aardappels tegen een stijgende zee
/in Inzicht/door redactieDoor nu aardappels ontwikkelen die tegen zilte grond kunnen, is een heel simpele manier om toekomstige problemen in de wereld nu alvast op te lossen.
Actie: geen btw op biologische voeding
/in Nieuws/door redactieMet een petitie willen bio-winkeliers het nieuwe kabinet ertoe bewegen de BTW op biologische voeding te verlagen naar 0%.