Het laatste nieuws
- Verboden landbouwgif komt terug door de voordeur7 november 2025 - 10:15
- Voedselverspilling aanpakken levert meer op voor klimaat dan minder vliegen4 november 2025 - 09:36
- Peilingen zagen winst D66 niet aankomen3 november 2025 - 07:00
- Superrijken plunderen het klimaat31 oktober 2025 - 09:26
- Teflon en PFAS afbreken kan, het begin is er30 oktober 2025 - 13:05
Nu in Inzicht
- Netcongestie als groeikans: hoe bedrijven sterker uit de energiecrisis kunnen komen21 oktober 2025 - 09:30
- De klimaatdiscussie nadert de gloeiende kern16 oktober 2025 - 09:31
- Duurzaamheid vraagt om nieuwe spelers11 oktober 2025 - 11:10
- Het probleem van oplossingen 27 september 2025 - 08:00
- De onstuitbare opmars van ontmenselijking21 september 2025 - 12:46


vpro tegenlicht: vleeskwekers
/in Nieuws/door redactieDe publieke belangstelling voor kweekvlees is in Nederland groot, maar de mogelijkheid om het ook in Nederland op de markt te brengen blijkt ingewikkeld.
NEMO heeft eerste worstje van kweekvlees
/in Nieuws/door redactieNEMO Science Museum heeft het eerste commercieel verkochte kweekvlees worstje ter wereld in haar collectie opgenomen. Opgekweekt uit één cel van een eend.
Voedselbeleid overheid mist urgentie overconsumptie vlees
/in Nieuws/door redactieIn de plannen voor voedselbeleid ontbreekt serieuze aandacht voor het meest urgente voedselthema van deze tijd: een overconsumptie van vlees en zuivel.
VPRO Tegenlicht – Groene voedselpioniers
/in Nieuws/door redactieHoe word je een succesvol duurzaam ondernemer en voedselpionier en welke risico’s loop je dan? VPRO Tegenlicht laat het zien.
EU-parlement keurt biologische wetgeving goed
/in Nieuws/door redactieHet Europees Parlement heeft de definitieve teksten van de nieuwe biologische wetgeving goedgekeurd.
Markt voor vleesvervangers neemt snel toe
/in Nieuws/door redactieDoor de verschuiving van dierlijke naar plantaardige eiwitten is de markt voor vleesvervangers de afgelopen vijf jaar met 12 procent gegroeid.
Onderzoek: echte prijs van hamburger bijna de helft hoger
/in Nieuws/door redactieDe prijs van een hamburger zou 40% hoger moeten zijn omdat schade aan milieu en klimaat door de productie van vlees niet wordt doorberekend in de prijs.
Vijf manieren om ons voedselsysteem duurzamer te maken
/in Inzicht/door redactieWe kunnen meteen stoppen met verspillen, met te veel eten en we zouden veel minder vlees en zuivel kunnen eten. Maar gedrag veranderen is veel moeilijker.
Nog steeds verboden pesticiden op importfruit
/in Nieuws/door redactieImport groenten en fruit van buiten de EU bevatten resten van bestrijdingsmiddelen die in Europa verboden zijn vanwege schadelijkheid voor de consument.
Reclame Code Commissie doet bedenkelijke uitspraak over verborgen kosten van voedsel
/in Nieuws/door redactieBionext maakte een filmpje over de verborgen kosten van voedselproductie. Een niet-biologische boer diende een klacht in bij de Reclame Code Commissie.