Het laatste nieuws
- De economie verliest de klimaatwedloop18 april 2024 - 10:12
- EU jaagt met meer subsidie voor vlees klimaatverandering aan17 april 2024 - 10:57
- Test: waterstof aan aardgas toevoegen zorgt voor veel lekkage17 april 2024 - 07:00
- Gelekt document: laat Europa het klimaat los?13 april 2024 - 09:56
- Amerikanen testen omstreden manier om zonlicht terug te kaatsen12 april 2024 - 11:32
Nu in Inzicht
- Meerdere vertical farms gingen al failliet, maar de toekomst is veelbelovend18 april 2024 - 11:24
- Peilingen en kieswijzers voor de Europese verkiezingen 202414 april 2024 - 08:00
- De PVV van Geert Wilders, een bedreiging voor democratie en rechtsstaat?26 maart 2024 - 10:59
- Vis voor kweekzalm eten we beter zelf22 maart 2024 - 09:59
- Radicaal realisme: overleeft duurzaamheid een vijandige wereld?19 maart 2024 - 21:11
Aandeel duurzaam voedsel gedaald
/in Nieuws/door redactieHet aandeel duurzaam voedsel in de voedselbestedingen is licht gedaald naar 18%. In 2021 was dit aandeel nog 19%. De belangrijkste oorzaken van deze daling zijn de verschuiving van de consumentenvraag.
Nederlanders mogen als eerste Europeanen kweekvlees proeven
/in Nieuws/door redactieNederland is het eerste land in de Europese Unie waar kweekvlees uit het lab zal kunnen worden geproefd door consumenten.
Overheid vermindert vlees- en zuivelconsumptie te weinig
/in Nieuws/door redactieDe overheid doet veel te weinig om de consumptie van vlees en zuivel terug te dringen. Onderzoek toont aan dat het voedselbeleid van marktpartijen en overheid voornamelijk is gericht op de toename van plantaardige consumptie.
Blauwe voedselsystemen onder grote druk
/in Nieuws/door redactieMeer dan 90% van de wereldwijde productie van die zo genoemde blauwe voedingsmiddelen loopt aanzienlijke risico’s door aantasting van milieu en klimaat.
Vijf tips voor een duurzame zomervakantie zonder voedselverspilling
/in Nieuws/door redactieToo Good To Go, de app tegen voedselverspilling, deelt de beste tips om voedselverspilling te laten dalen wanneer de temperaturen stijgen.
De CO2 footprint van een BBQ en hoe je die kan verkleinen
/in Inzicht/door Mareike BrühlDuurzaam barbecueën. Laten we de cijfers er bij pakken: zou je gas of houtskool moeten gebruiken? En hoe maakt die keuze uit ten opzichte van wat je op de barbecue doet?
De 3 belangrijkste stappen voor een duurzaam voedingspatroon
/in Inzicht/door Mareike BrühlFork Ranger helpt mensen met inzichten en recepten met duurzamer eten. Daarin spelen drie stappen een extra grote rol. Die leggen we in dit artikel uit.
Steeds minder boerderijen, wat betekent dat voor ons voedsel?
/in Nieuws/door IPSTegen het einde van deze eeuw zal het aantal boerderijen in de wereld met de helft gekrompen zijn, stelt onderzoek in Nature. De overblijvende bedrijven worden steeds groter, en dat vormt risico’s voor de biodiversiteit en onze voedselsystemen.
Super zoetstof erythritol gelinkt aan risico op hart en vaatziekten
/in Nieuws/door redactieSuperzoetstof erythritol is een suikeralcohol die geen calorieën bevat, geen nasmaak heeft en veel wordt gebruikt in koolhydraatarm voedsel dat wordt aangeraden voor diabetes patienten.
Is vegetarisch eten ook biologisch of duurzaam?
/in Inzicht/door redactieDuurzamer eten is belangrijk. Maar hoe verhoudt zich dat tot biologisch, vegetarisch eten of vegan? En is het ook lekker?