like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Paus werkt aan groene encycliek

Van: op 28 januari 2014

paus FranciscusPaus Franciscus werkt aan een encycliek rond de relatie tussen mens en milieu. Die kan een belangrijke impact hebben op het gedrag van de 1,2 miljard rooms-katholieken in de wereld.

Veel details zijn er niet: de persdienst van het Vaticaan liet weten dat "de paus is beginnen schrijven aan een tekst rond ecologie". Wanneer die er komt, is nog niet duidelijk. Ook is nog niet helemaal zeker dat de tekst uitgroeit tot een encycliek "omdat het project nog in een vroeg stadium is", zegt het Vaticaan.

Groene paus

Dat Franciscus milieu belangrijk vindt, bleek al toen hij zijn gekozen naam bekendmaakte: hij noemde zichzelf naar Franciscus van Assisi, de patroonheilige van de dieren en het milieu. De paus had die naam gekozen, zei hij net na zijn verkiezing, omdat Franciscus "ons een diep respect voor de hele schepping bijbracht en bescherming voor ons milieu, dat al te vaak, in plaats van het goed te behandelen, uit winstbejag uitgebuit wordt."

Sindsdien heeft Franciscus zich bij verschillende gelegenheden uitgesproken voor een betere zorg voor het milieu. Eerder deze maand preekte hij nog dat "God altijd vergeeft, de mens dat soms ook doet, maar de natuur nooit vergeeft, als ze mishandeld wordt."

Bron: IPS

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws
 

Reacties: (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Zonnetje schreef:

  Afgaand op het overbekende ego van diverse ‘geloven’ zal het nog wel zoveel miljard mensen meer duren voor het condoom mag worden ingevoerd..en kindjes hun moeders (ouders) niet meer verliezen aan Aids e.d.. Katholiek Spanje roert zich nu ook weer, weg met de abortus….
  Op naar de volgende mijlpaal aan wereldbevolking…
  Zelfs onze eigen regering doet er aan mee, de gezinnen gaan er op vooruit..Het snel groeiende leger aan alleenstaanden gaat er op achteruit…

 2. jeroen boland/taalsmaak tekstcreatie schreef:

  tsjakka! eureka! habemus sapientia!
  komt er dan eindelijk… een trendbreuk naar ecologisch verantwoorde humane reproductie in het verre zicht? dat dit heeft moeten duren totdat eindelijk een ‘zuidelijke’ paus aantrad. misschien beter doordrongen van de noodzaak, na tientallen jaren crisis in zn moederland.

  gelukkig, het vaticaan vindt medestanders met verstand van deze zaken die het zelf sinds malthus resp. de club van rome (!) veronachtzaamt. het gaat om die andere club van 10 miljoen, ´reeds´ 20 jaar op de achtergrond actief, met inmiddels wereldwijd netwerk. http://bit.ly/1bxv4KR

  nu nog zien dat de ´sapientia´ook ‘sensus communis’ wordt. go franciscus, go!