like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Schijndel wil energie van eigen wind

Van: op 14 maart 2014

raedhuyswindEnergie Coöperatie Schijndel nodigt alle Schijndelaren uit op de informatieavond over windenergie, die dinsdag 18 maart om 19.30 uur wordt gehouden in dorpscentrum De Schakel in Wijbosch. Tijdens de avond wil de coöperatie onder meer bespreken hoe Schijndel kan profiteren van windenergie. Het idee is om een windpark per voorinschrijving in delen te verkopen aan deelnemers, huishoudens en MKB-bedrijven en zo te polsen of er voldoende animo voor dit windpark is.

Waarom windenergie?
Windmolens zijn de toekomst voor onze energievoorziening. Ook in Schijndel kunnen we niet om deze duurzame en betaalbare manier van energieopwekking heen. Energie Coöperatie Schijndel wil voorkomen dat grote, commerciële spelers een windpark bouwen en voor hun commerciële tarieven de stroom aan ons doorverkopen. Daarom hebben we het plan een windpark in stukjes te verkopen aan huishoudens en MKB-bedrijven. Als het plan is uitverkocht, bepalen we zelf waar wij dat windpark laten bouwen.  Na de bouw krijgen deelnemers de stroom tegen kostprijs. Dat is nieuw en innovatief. We geven zo de inwoners de regie.

Is er voldoende animo?
Tijdens de avond komen verschillende andere coöperaties vertellen hoe zij omgaan met windenergie. Staatsbosbeheer legt uit waarom zij graag windmolens in sommige gebieden willen en er wordt besproken hoe commerciële windparkbouwers naar het landschap kijken om ergens een geschikte plek te vinden. Ook zullen enkele geschikte locaties voor een windpark in de gemeente Schijndel aan bod komen. Verder is er veel ruimte voor interactie en start de voorinschrijving voor het windpark.
De coöperatie hoopt tijdens de avond een beeld te krijgen van de animo die er voor het plan is onder de Schijndelaren en vooral onder de eigen leden. Ook begint direct de voorinschrijving voor het plan.

Het doel van de Energie Coöperatie is om met Schijndelaren op weg te gaan naar betaalbare, eigen en duurzame energie. Lidmaatschap kost slechts 10 euro per jaar. De informatieavond is voor zowel leden als niet-leden, is gratis toegankelijk en begint om 19.30 uur. Voor meer info: www.energieschijndel.nl

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws, Noord-Brabant

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws