Social Enterprise NL heeft de European Enterprise Promotion Award (EEPA) in de categorie responsible and inclusive entrepreneurship gewonnen. Dat werd  bekend gemaakt tijdens de SME Assembly 2020 van de Europese Commissie.

Social Enterprise NL ziet de award als een mooie bekroning op haar werk. Mark Hillen, voorzitter Social Enterprise NL: “Deze award laat zien dat sociaal ondernemerschap zowel op nationaal niveau als Europees niveau serieus wordt genomen. Wij zijn uiteraard blij met de erkenning voor ons werk en willen hiervoor in het bijzonder onze founding partners PwC, ABN AMRO en Stichting DOEN bedanken, zonder wie ons werk niet mogelijks was geweest.”

groenopladen generic keuzehulp

The EEPA jury bestaat uit een groep experts van verschillende achtergronden: “The EEPA Jury felt that Social Enterprise NL deserved recognition and stood out due to their work on fostering of a national network designed to support and encourage social entrepreneurs on a national level.”

De Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering (EEPA) erkennen en belonen het succes van openbare instanties en publiek-private samenwerkingsverbanden die ondernemerschap bevorderen. De verkiezing bestaat uit twee fasen: nationaal en Europees. Social Enterprise NL was namens Nederland een van de drie genomineerden in de categorie verantwoord en inclusief ondernemerschap.

De EEPA is een initiatief van de Europese Commissie (EC) en is bedoeld om initiatieven, die ondernemers ondersteunen of faciliteren, nu eens zelf in het zonnetje te zetten. Daarmee erkent en beloont de EC de successen van partijen die met creatieve en inspirerende initiatieven ondernemerschap stimuleren. De Award vestigt de aandacht op de belangrijke rol die lagere en regionale overheden, kennisinstellingen, publiek-private samenwerkingsverbanden en mkb'ers in de samenleving spelen. De EC organiseert de Awards al meer dan 10 jaar.

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. - Hier kun je lid worden. - En hier kun je doneren.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws