like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

UnitedConsumers levert 100% windenergie

Van: op 21 maart 2018

De aarde moet nog een tijdje mee. Daarom doen we er goed aan te investeren in duurzame energiebronnen en de fossiele links te laten liggen. Omdat UnitedConsumers graag investeert in een duurzame toekomst levert ze 100% windenergie. En dat heeft veel voordelen.

Windenergie wint steeds meer terrein. Experts verwachten dat wind- en zonne-energie in 2040 meer dan de helft van de wereldwijde energieopslag beslaan. We zullen dan 34% van de opgewekte energie uit duurzame bronnen halen. In Nederland zijn de afgelopen jaren miljarden geïnvesteerd voor de aanleg van windmolenparken op de Noordzee en in Duitsland worden windmolenparken gebouwd zonder subsidie. Windenergie heeft dus de toekomst en dat is goed, want de aarde krijgt het toch al zwaar te voorduren.

 

Voordelige windenergie

Windenergie is niet alleen goed voor het milieu, ook voor jouw portemonnee. Er zijn landen waar schone elektriciteit al goedkoper is dan elektriciteit uit gas of kolen en experts verwachten dat dit in Nederland ook snel zo zal zijn. Het wereldwijde aandeel schone elektriciteit is 25 procent en in Nederland 12 procent, er moet dus een groot aandeel worden ingehaald.

 

En het wordt nog goedkoper

Wanneer er meer windmolens bijkomen, zal de prijs van stroom gaan dalen. Dat komt omdat wanneer er meer windcapaciteit beschikbaar is, het de dure conventionele manieren om energie op te wekken verdrijft, zoals kernenergie en kolencentrales. Stroom kan niet worden opgeslagen, dus als windmolens zoveel stroom opwekken dat er stroom overblijft, zullen andere centrales (kern- en kolen) worden uitgezet. De toename van windmolens leidt tot een afname van duurdere energiebronnen en daardoor zal de prijs op ten duur gaan dalen.

Windenergie bij UnitedConsumers

UnitedConsumers levert al haar klanten standaard 100% windenergie voor een gunstig tarief. Zo hopen we de aarde goed te houden en denken we daarnaast aan onze portemonnee.

 

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!