like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Urgenda op tour langs duurzame koplopers in Zuid-Holland

Van: op 21 februari 2014

urgenda regiotourWat zijn de koplopers op het gebied van duurzaamheid in Zuid-Holland? Welke initiatieven lenen zich voor opschaling en wat is daar voor nodig? Die vragen staan van 4 t/m 7 maart centraal tijdens de tiende Urgenda Regiotour.

Door te touren langs duurzame initiatieven, wil Urgenda laten zien dat de duurzaamheidbeweging steeds groter wordt. Het doel is duurzaamheid te versnellen, door verbindingen te leggen, koplopers te helpen met opschalen of belemmeringen weg te nemen. Het Urgenda-team, waaronder directeur Marjan Minnesma (nr. 1 Trouw duurzame top 100), Jan Rotmans (professor Transitiemanagement EUR) bezoekt samen met gedeputeerden, wethouders en andere belangstellenden een veelheid aan initiatieven. In ruim drie dagen tijd komt de volle breedte van duurzaamheid aan bod: van het verkorten van voedselketens tot innovatieve energieoplossingen zoals geothermie. Van de biobased economy tot autodelen en een Countdown. Van de Zuidplas tot Goeree-Overflakkee. Van groot tot klein. Ondernemers, gemeenten, bewoners, studenten: ze komen allemaal aan bod!

Een greep uit de activiteiten:
De tour begint op dinsdagavond 4 maart in Zoeterwoude bij Heineken, waar diverse grote bedrijven via korte pitches hun duurzaamheidsresultaten en ambities presenteren en met elkaar uitwisselen.
Woensdag 5 maart bezoeken we in Pijnacker een innovatieve kas die gebruik maakt van geothermie waarna er gesproken wordt over de urgente agenda van de Zuidplaspolder. In Rotterdam wordt ’s middags tijdens een rondvaart de RDM Campus bezocht en bij ‘Uit je eigen stad’ gesproken over regionale voedselketens. Diverse gemeentebestuurders zijn tevens aanwezig om te spreken over het energie-neutraal maken van woningen en tekenen voor deze doelstelling uit de Countdown.
Op donderdag 6 maart bezoeken we Goeree-Overflakkee als ‘batterij’ voor de Randstad en spreken we in Den Haag over de warmterotonde van Zuid-Holland.
Op de laatste dag, 7 maart, is er aandacht voor een nieuw mobiliteitsconcept, de Energiestrijd Zorghuizen, infraroodpanelen, het Pharmafilter in het Reinier de Graaf Gasthuis en sluiten we de Regiotour af op de Green Village koplopersmarkt op de TU Delft.
Kijk voor het gehele actuele programma op www.urgenda.nl/Regiotour

Aanhaken en filmpjes
Geïnteresseerden kunnen ten allen tijden aanhaken en zich aanmelden via info@urgenda.nl  o.v.v. Regiotour. Gedurende de Regiotour worden foto’s en filmpjes gemaakt die door Urgenda verspreid worden via Twitter #Regiotour, Facebook.com/urgenda, YouTube.com/urgenda, www.urgenda.nl/regiotour en de sites van onze partners.

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws, Zuid-Holland

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws